Back to Question Center
0

Kako Google gradi svoje web struganje? - Semalt odgovor

1 answers:

Web struganje postalo je nezaobilazna aktivnost u svakoj organizaciji zbog brojnih prednosti. Iako praktički svaka tvrtka ima koristi od toga, najznačajniji korisnik web struganja je Google.

Googleov alat za struganje web stranica može se grupirati u tri glavne kategorije, a to su:

1. Googleovi indeksni strojevi

Googleovi roboti za indeksiranje poznati su i kao Google roboti. Koriste se za struganje sadržaja svake stranice na webu. Postoje milijuni web stranica na webu, a stotine se hostiraju svake minute, tako da Google roboti moraju pretražiti sve web stranice što je brže moguće.

Ove se robota izvode na određenim algoritmima kako bi odredili web stranice za indeksiranje i web stranice kako bi se. Započinju s popisa URL-ova koji su generirani iz prethodnih procesa indeksiranja. Prema njihovim algoritmima, ovi roboti otkrivaju veze na svakoj stranici dok pretražuju i dodaju veze na popis stranica koje će biti indeksirane. Prilikom indeksiranja weba bilježe nove web stranice i ažurirane web stranice.

Da bi se ispravila uobičajena pogrešna predodžba, Google botovi nemaju sposobnost rangiranja web mjesta. To je funkcija Google indeksa. Botovi se odnose samo na pristup web stranicama u najkraćem roku. Na kraju njihovih procesa indeksiranja, Google roboti prenose sve sadržaje prikupljene s web stranica na Google indeks.

2. Google Index

Googleov indeks prima sve izgubljene sadržaje iz Google robota i koristi ga za rangiranje web stranica koje su ostrugane. Googleov indeks obavlja ovu funkciju na temelju svog algoritma. Kao što je ranije spomenuto, Google indeks rangira web stranice i šalje redove poslužiteljima rezultata pretraživanja. Web stranice s višim rangom za određenu nišu pojavljuju se prvo na stranicama s rezultatima pretraživanja u toj niši. Jednostavno je to.

3. Poslužitelji rezultata pretraživanja na pretraživačkoj mreži

Kada korisnik pretražuje određene ključne riječi, najrelevantnije web stranice se prikazuju ili vraćaju redoslijedom njihove relevantnosti. Iako se rang koristi za određivanje relevantnosti web stranice za tražene ključne riječi, to nije jedini faktor koji se koristi pri utvrđivanju relevantnosti. Postoje i drugi čimbenici koji utječu na relevantnost web stranica.

Svaka od veza na stranici s drugih mjesta pojačava rang i relevantnost stranice. Međutim, svi linkovi nisu jednaki. Najvrjednije su veze koje su primljene zbog kvalitete sadržaja stranice.

Prije toga broj pojavljivanja određene ključne riječi na web stranici koja se koristi za povećanje ranga stranice. Međutim, to više ne znači. Googleu je važno kvaliteta sadržaja. Sadržaj treba pročitati, a čitatelji privlače samo kvaliteta sadržaja, a ne brojni izgled ključnih riječi. Dakle, najrelevantnija stranica za svaki upit mora imati najviši rang i prvo se pojaviti na rezultatima tog upita. Ako ne, Google će izgubiti vjerodostojnost.

Zaključno, jedna važna činjenica za uklanjanje ovog članka jest da bez Googleovih strugala Google i ostale tražilice neće vratiti nikakav rezultat Source .

December 22, 2017