Back to Question Center
0

Semalt objašnjava zašto se Mozenda smatra jednim od najboljih alata za struganje podataka

1 answers:

Skupljanje podataka je proces prikupljanja podataka iz određene domene kako bi se organiziralo u formate za parsiranje kao što su XML, CSV ili TSV. Taj se proces razlikuje od ekstrakcije podataka, jer se ekstrakcija obično vrši prikupljanjem podataka s više domena.

Zahtjev za usluge struganja podataka drastično se povećava zbog brojnih pogodnosti. Zato su razvijeni mnogi alati za dobivanje bilo kakvih informacija s weba. Nažalost, većina alata nije savršena i ima puno nedostataka. Međutim, postoji alat s više vrhunskih značajki, a to je Mozenda.

Prednosti za struganje podataka

Mozenda može prikupiti kontakt podatke organizacija i pojedinaca. Iscrtavanje kontaktnih podataka potrebno je za organizaciju prodaje i pružanje usluga marketinga diljem svijeta. Razvojem tehnologije web struganja postao je vrlo lako tražiti ljude i organizaciju kako bi svoje usluge i proizvode ponudili.

Jednostavan pristup svim kontaktnim podacima olakšao je sastavljanje popisa za slanje e-pošte, popisa e-adresa i čak popisa poziva. Pored gore spomenute koristi, postoje i drugi razlozi za redovito ostruganje podataka:

1. Konkurentska istraživanja: Tvrtke izdvajaju podatke iz raznih konkurentskih razloga. Na primjer, tvrtke možda žele znati cijene koje svojim konkurentima nude za određene proizvode i usluge.

2. Geotargetiranje i grupiranje: Podaci se kopaju za pravilno profiliranje. Omogućuje tvrtkama pokretanje marketinških kampanja temeljenih na lokaciji i time povećava učinkovitost njihovih marketinških napora. Na primjer, tvrtka koja vodi spa u Daytonu, Ohio, trebala bi poslati marketinške poruke samo stanovnicima Daytona. Slanje ih stanovnicima Cincinnatija neće biti učinkovito jer nije vjerojatno da će svatko putovati toliko daleko samo da bi dobio neke spa usluge.

3. Marketing kampanje: Kao što je već spomenuto, trebate pristup informacijama za izradu baze podataka ciljane publike.

4. Izrada direktorija: Na primjer, ako tvrtka treba koristiti usluge odvjetnika, ona mora provjeravati odvjetničke telefonske brojeve kako bi dobili kontakte nekih odvjetnika sa sjedištem u istom gradu.

5. Evaluacija pojedinaca i poslovnih organizacija: Prilikom traženja poslovnog partnera ili pružatelja usluga, ekstrakcija podataka pomaže tvrtki procijeniti svoje buduće partnere. Ako možete dobiti informacije o tvrtki ili pojedincu, možete ih ocijeniti u odsutnosti.

Zašto Mozenda

Mozenda softver može izvući podatke koje trebate povremeno ili na zahtjev. Osmišljen je kako bi korisnici brzo naučili web-vještine. Mozenda koristi tehnologiju renderiranja preglednika koja ga čini oponašanjem prave ljudske korisnike.

 • Jednostavno se može kretati dubokim web stranicama
 • )
 • Osim što može oponašati korisnike, Mozendu podupiru velika 24-satna tehnološka podrška, a paket sadrži nekoliko kratkih videozapisa za korisnike da biste saznali kako pravilno koristiti alat. Kratki vodiči videozapisa su:

  • Kako snimiti tekst. To traje samo 43 sekunde
  • Kako učitati sljedeću stranicu rezultata. Potrebno je minutu i 58 sekundi
  • Kako zakazati program za redovito vođenje. Trajanje ovog trajanja je minutu i 8 sekundi
  • Kako kombinirati podatke iz dva polja. Potrebno je samo 1 minutu i 16 sekundi

  Zaključno, iako Mozenda ima brojne značajke, najvažniji razlog zbog kojeg biste trebali pokušati jest njegova sposobnost da ostruže dinamičke web stranice Source .

  December 22, 2017