Back to Question Center
0

Semalt: Kako prikriti web stranicu pomoću proširenja Google Chrome

1 answers:

Screen scraper je skripta koja čita web stranice i izvlači korisne informacije s weba. Screen scraping je krajnje rješenje za dobivanje stvarnih podataka s web stranica i web stranica u Microsoft Excel. Google Chrome Extension Scraper je snažan alat za struganje zaslona koji radi na Windows i Mac OS.

Zašto se raspršivač proširenja Google Chromea?

Google Chrome proširenje za struganje je snažan alat za struganje zaslona koji ide besplatno na Chrome web trgovini. Ovaj alat za struganje instaliran je u preglednik Chrome kao dodatak. Dodatak omogućuje blogerima i trgovcima da dohvaćaju podatke s web stranica desnim klikom na element. Ako se desnom tipkom miša kliknete na neki od elemenata, na zaslonu bi se trebao pojaviti '' Scrape Slični ''.

Uvod u XPath

XPath je programski jezik koji se koristi za pronalaženje ključnih informacija u XML strukturama. HTML datoteka izvrstan je primjer XML strukture. XPath obično se koristi za odabir ciljnih čvorova. U tom kontekstu, XPathovi će se koristiti za određivanje teksta koji se treba izdvojiti na web stranici. XPathovi će također pomoći u prepoznavanju imena stranaka i telefonskih brojeva švedskih zastupnika.

Korištenje iscrpljujućeg preglednika Google Chrome za pristup podacima o adresi 349 švedskih zastupnika

Chromeov Scraper ekstrakcija podataka s web stranice nije samo jednostavan nego i fantastičan. Uživat ćete u procesu i samoj tehnici.

Web stranica navodi sve švedske članove i njihove adrese. Da biste započeli, desnom tipkom miša kliknite bilo koji MP i odaberite "Scrape Similar. "Trebali biste pogledati sljedeći zaslon na zaslonu.

Ako desnom tipkom miša kliknete jedan MP i odaberete "Inspect element", kreira se abecedni popis pod "grid_6 alpha omega" rezultat kontakata za pretraživanje "klase. Dva koraka će se koristiti za struganje ove web stranice. Prvi korak će uključivati ​​odabir oznaka koje se sastoje od podataka MPa s XPath. Drugi korak uključuje odabir određenih dijelova podataka kao što su imena stranaka, imena i telefonski broj i organiziranje podataka u stupcima.

Korak 1

Ulagajte dublje u HTML strukturu i zadržite elemente netaknutima. Poredajte oznake da biste utvrdili broj oznaka koji odgovaraju elementima na vašoj strukturi. Utvrdite posljednju oznaku koja sadrži ciljane podatke. Pokrenite XPath test na strukturi klikom na "Scrape. "

Na zaslonu će se prikazati popis od 349 redaka. 349 predstavljaju ukupan broj švedskih zastupnika.

Korak 2

Podijelite podatke u stupce. Pregledajte HTML kôd na web stranici koju ste koristili. U ovom slučaju, komadići koje treba izdvojiti su u ovom trenutku označeni žutom bojom. Umetnite XPathove u polje stupaca i kliknite "Scrape" da biste pokrenuli dodatak.

Ako imate osnovno znanje o XPaths, programiranje razumijevanja neće biti naporan zadatak za vas. Gore označeni koraci vas vode u načinu prikaza web stranice struganja. Ako radite na struganju višestrukih web stranica, trebate imati vještine programiranja Source .

December 22, 2017