Back to Question Center
0

Semalt Dionice 5 Sadržaj u trendu ili tehnike struganja podataka

1 answers:

Web struganje je napredni oblik ekstrakcije podataka ili miniranja sadržaja. Cilj ove tehnike je dobiti korisne informacije s različitih web stranica i pretvoriti ih u razumljive formate kao što su proračunske tablice, CSV i baza podataka. Sigurno je napomenuti da postoje brojni potencijalni scenariji struganja podataka, a javni instituti, poduzeća, stručnjaci, istraživači i neprofitne organizacije skvaju podatke gotovo svakodnevno. Izdvajanje ciljanih podataka s blogova i web mjesta pomaže nam da poduzmemo učinkovite odluke u našem poslovanju. Sljedećih pet tehnika oštećenja sadržaja podataka ili sadržaja trending ovih dana.

1. HTML sadržaj

Sve web stranice vode HTML, što se smatra osnovnim jezikom za razvoj web stranica. U ovoj tehnici podataka ili tehnikom struganja sadržaja sadržaj koji je definiran u HTML formatu pojavljuje se u zagradama i kopči u čitljivom formatu. Svrha ove tehnike je čitanje HTML dokumenata i njihovo preoblikovanje u vidljive web stranice. Sadržaj Grabber je takav alat za struganje podataka koji olakšava izdvajanje podataka iz HTML dokumenata.

2. Tehnika dinamičke web stranice

Bilo bi izazovno izvesti ekstrakciju podataka na različitim dinamičkim mjestima. Dakle, morate razumjeti kako funkcionira JavaScript i kako iz nje izvući podatke s dinamičkih web stranica. Na primjer, pomoću HTML skripti možete pretvoriti neorganizirane podatke u organizirani obrazac, jačajući svoje online poslovanje i poboljšavajući ukupnu učinkovitost vaše web stranice. Da biste ispravno izveli podatke, morate koristiti pravi softver kao što je uvoz. io, koji treba podesiti malo tako da dinamički sadržaj koji dobijete bude do oznake.

3. XPath tehnika

Tehnika XPath kritični je aspekt mrežnog struganja . To je uobičajena sintaksa za odabir elemenata u XML i HTML formatu. Svaki put kad istaknete podatke koje želite izdvojiti, vaš odabrani strugal će je pretvoriti u čitljiv i skalabilan oblik. Većina alata za web struganje izdvaja podatke s web stranica samo kada istaknete podatke, ali alati temeljeni na XPathu upravljaju odabirom i ekstrakcijom podataka u vaše ime što olakšava vaš rad.

4. Regularni izrazi

Redovnim izrazima lako nam je pisati izraze želje unutar žica i izvući korisni tekst iz divovskih web stranica. Korištenjem Kimono možete izvesti različite zadatke na Internetu i bolje upravljati redovitim izrazima. Na primjer, ako jedna web stranica sadrži cijelu adresu i pojedinosti o kontaktima tvrtke, te podatke možete lako dobiti i spremiti pomoću Kimono poput programa za struganje webom. Također možete isprobati redovne izraze kako biste tekstove adresa podijelili u zasebne nizove radi jednostavnosti.

5. Prepoznavanje semantičkih napomena

Web stranice koje se kopaju mogu obuhvaćati semantičku šminku, napomene ili metapodatke, a te se informacije koriste za pronalaženje određenih isječaka podataka. Ako je napomena ugrađena u web stranicu, prepoznavanje semantičke bilješke jedina je tehnika koja će prikazati željene rezultate i pohraniti vaše izvađene podatke bez ugrožavanja kvalitete. Dakle, možete koristiti web-struganje koji može dohvatiti shemu podataka i korisne upute iz različitih web stranica povoljno Source .

December 22, 2017