Back to Question Center
0

Semalt objašnjava kako izvući potrebne podatke s HTML web stranica

1 answers:

Velika količina informacija prikazanih u mreži smatra se "nestrukturiranim", jer se ne smatraju "nestrukturiranim" nije organizirano ispravno. HTML web stranice razlikuju se na način da sadrže organizirane dokumente, a tekst predstavljen u dokumentima strukturiran je unutar HTML koda.

Postoje tri glavne metode ekstrakcije podataka s HTML web stranica:

  • Spremanje teksta koji se nalazi na web stranici na vaše računalo;
  • Pisanje koda za vađenje podataka;
  • Korištenje posebnih alata za ekstrakciju;

1. Kako izvući HTML iz web stranice bez kodiranja

Možete kopati sadržaj web stranice pomoću dolje opisanih koraka:

Ekstrakt samo tekst

Nakon otvaranja web stranice koja sadrži željeni tekst, desnom tipkom miša kliknite opciju "Spremi stranicu" ili "Spremi kao". Upišite naziv datoteke u polje "Naziv datoteke" i na padajućem izborniku "Spremi kao vrstu" odaberite "Web stranica, samo HTML. "Kliknite gumb" Spremi "i pričekajte nekoliko sekundi.

Sav tekst na toj stranici ekstrahiran je i spremljen kao HTML datoteka. Izvorne opcije oblikovanja stranica ostaju netaknute, a sadržaj u takvim urednicima teksta možete uređivati ​​kao Notepad. Izdvajanje cijele web stranice

Odaberite opciju "Spremi kao" ili "Spremi stranicu kao" u izborniku "Datoteka". Zatim kliknite padajući izbornik "Spremi kao vrstu" na stranici "Kompletna web-stranica". Nakon što kliknete "Spremi", tekst i slike bit će izvučeni sa stranice i spremljeni gdje god želite. Tekst se smješta u HTML datoteku dok su slike pohranjene u mapi.

2. Izdvajanje HTML-a s web stranice pomoću kodiranja

Možete izravno raditi s HTML datotekama pomoću posebnih alata. Također možete stvoriti kôd za uklanjanje svih HTML oznaka i zadržati tekst koji se nalazi u HTML datotekama pomoću XPath ili regularnog izraza. Neki od najpopularnijih programskih jezika za ovaj zadatak su Python, Java, JS, Go, PHP i NodeJs.

3. Korištenje alata za ekstrakciju web-podataka

Ako jednostavno želite izdvojiti HTML datoteke s web mjesta bez pisanja jedne linije koda ili izbjegavati mučenje metode kopiranja i lijepljenja, upotrijebite alate za web-struganje . U stvari, postoji mnogo korisnih alata koji mogu sakupiti potrebne podatke s web stranice i pretvoriti ih u strukturirani format. Samo pokušajte s nekoliko alata za struganje , i definitivno ćete naći onu koja je najprikladnija za vaše potrebe za uklanjanjem Source .

December 22, 2017