Back to Question Center
0

Kako će izgledati povratne veze izgledati 2018. godine?

1 answers:

Budući da tražilice kontinuirano mijenjaju algoritme rangiranja i daju nova ažuriranja ranga, mnogi se webmasteri pitaju trebaju li investirati u izgradnju povratnih veza dofollow ili ne. U svjetlu posljednjih ažuriranja za Google Penguin i Panda, vlasnici web stranica imaju dvojbe oko moći dofollow ulaznih veza 2018. godine. Ovaj je članak osmišljen za otklanjanje svih zabluda o snazi ​​povratnih veza i naučiti kako izgraditi kvalitetne povratne veze u ovoj i dolaznoj godini. Povratne veze u očima tražilica

Od samog početka tražilice povijest, povratne veze su sastavni dio njihovih algoritama

.

Prije svega, poslužili su za otkrivanje novog sadržaja i izračunavanje autoriteta dokumenta. Međutim, u početku Google je procjenjivao samo broj povratnih veza, bez obzira na kvalitetu izvora iz kojih dolaze. Više referenci koje je web izvor dobio, to je veći autoritet u očima tražilica. Trenutačno se povratne veze upotrebljavaju za otkrivanje novog ili ažuriranog sadržaja, kao i za određivanje prioriteta indeksiranja.

Kako bi spriječili sve neželjene aktivnosti i kršenje pravila tražilice, Google je uspostavio smjernice za webmastere koji su uključivali najbolje prakse za izgradnju veza. Ta se pravila tijekom vremena nisu mijenjala mnogo. Ipak, sve aktivnosti webmastera koje su namjeravale manipulirati rangovima web mjesta zaslužuju se kažnjavanje Googleovim teškim kaznama.

S razvojem tražilice optimizacija, sve više i više tvrtki tražili različite načine dobivanja povratne veze. Webmasteri su pokušali pronaći kratke pobjede za dobivanje viših pozicija na Google SERP-u. Kao rezultat toga, web-lokacije koje nisu zaslužile rangiranje visoko rangiranih Google pozicija uključivanjem kršenja Google smjernica za webmastere. Pokrenulo je početak masovne prodaje i kupnje kampanje na digitalnom tržištu. Kao rezultat toga, industrija za optimizaciju tražilica razbila je neke učinkovite tehnike povezivanja veza, kao što su objavljivanje gostiju, priopćenja za tisak, članak marketing, komentari na blogu, postovi društvenih medija, forumski postovi itd.


Trenutačno Google još uvijek zahtijeva povratne veze za vlasnika web mjesta ili ne prelazi PageRank.

Godine 2012. Google je utvrdio svoj pingvin algoritam, prema kojemu su svi neželjeni povratni linkovi bili podcijenjeni, a web stranice koje su ih stvorile bile kažnjene. Iste godine Google je stvorio alat za odbijanje u Google Search Consoleu kako bi omogućio vlasnicima web stranica da se uklone neželjene veze s lošom kvalitetom jednim klikom.

Kao što vidite od samog početka, Googleova je stajališta bila izbjegavanje povezivanja veza za povećanje ranga u tražilicama. Mnogo neiskusnih webmastera pogrešno je protumačilo ovu politiku, a povezane kazne koje proizlaze iz ove politike kao "Google je protiv izgradnje veza ili izgradnje veza više nije vrijedan ulaganja". Kako biste to riješili, Google nije protiv povratnih veza. Naprotiv, Google koristi povratne veze kao kriterij rangiranja za bilo koji drugi 200 kriterija. Međutim, Google naporno radi na poboljšanju iskustava pretraživanja korisnika. Stoga se Google stalno bori protiv manipulacija rangiranjem da bi pretraživao samo vrijedne web stranice koje su relevantne za sadržaj svojih upita Source .

December 22, 2017