Back to Question Center
0

Je li moguće pratiti sve vaše povratne veze s Googleom?

1 answers:

Kao što pokazuje praksa, web stranice koje su odlučile zaposliti neke neprofesionalne SEO konzultante ili agencije za optimizaciju treće strane, obično završavaju s padom ljestvica i Googleovim kaznama. Neiskusni webmasteri obično obećavaju svoje klijente brz rast i izgradnju veza pomoću neželjenih tehnika.

Ovaj je post posvećen off-site optimizaciji koja je osigurana i profesionalno i neprofesionalno i uloga povratne veze u tim procesima. Štoviše, raspravljat ćemo o tome kako loše povratne veze mogu utjecati na vašu web lokaciju rang i ugled.

track your backlinks

Kako pronaći loše povratne veze?

Jeste li se ikad zapitali kako se loše povratne veze razlikuju od dobrih? Točan odgovor na to pitanje postavlja se u kvaliteti web stranice na kojoj se nalaze. Niskokvalitetne povratne veze lako se prepoznaju. Međutim, ponekad morate provesti istraživanje web stranica da biste razumjeli zašto povratne veze negativno utječu na vašu web-lokaciju SEO.

Postoje neke tehnike kako možete razlikovati kvalitetne i slabe povratne veze:

  • Linkovi iz web izvora koji tek počinju generirati povratne veze

Kada postovi koji se stavljaju na web stranicu zvuče kao neuvjerljivi i nedostaju istraživački podaci, takav web izvor može poslužiti samo za povezivanje drugih web stranica. Ako se web mjesto nalazi na WordPress sustavu za upravljanje sadržajem i koristi zadanu temu TwentyEleven, to može biti znak niskog, autoritativnog sitea kvalitete koji je stvoren s ciljem pumpe vašeg novca.

  • Linkovi iz komentara drugih web stranica

Vjerojatno ste primijetili ovaj oblik povezivanja na blogovima. Programi koji automatski stvaraju povratne veze koriste robote kako bi popunili druge komentare na web mjestu. Ovi komentari obično izgledaju prirodno jer automatizirani sustavi postaju inteligentni u naše dane. Ovi komentari neželjene pošte mogu se personalizirati, pa čak i uključiti ime autora. Komentar neželjene pošte ne može donijeti vrijednost vašem profilu veze.

  • Linkovi koji su okruženi slabo kvalitetnim, dvostrukim tekstovima

Obično web izvori koji su stvoreni u svrhu stvaranja veze imaju sadržaj koji nema nikakvog smisla jednostavno kopirajte zalijepite s drugih web stranica. Neke prijevarne agencije za izgradnju veza posebno razvijaju web stranice po subjektu kako bi izgradile veze na njima i prebacile dobivene veze kao relevantne. Najvjerojatnije će ga Google otkriti u kratkom vremenskom razdoblju i pogoditi te web izvore s kaznama. Kao rezultat toga, dobit ćete još jednu nisko kvalitetnu povratnu vezu za svoju web-lokaciju.

track backlinks

Kako pratiti niskokvalitetne povratne veze?

U prethodnom smo odjeljku raspravljali o tome kako razlikovati niske kvalitete povratne veze. Sada je vrijeme da razmotrite kako onemogućiti te loše veze kako biste izbjegli pad ljestvice i Googleove kazne.

Najlakši način je da se obratite vlasniku web stranice na kojoj se nalazi loša veza i zamolite ga da ga ukloni. Najvjerojatnije ćete se suočiti s webmasterima koji vas traže da platite za uklanjanje veze. U tom će slučaju najbolja opcija odbiti neželjene veze s alatom za odbijanje Google Linka ako ih ne mogu ručno ukloniti Source .

December 22, 2017