Back to Question Center
0

Analitičari razgovarali sa Semaltom

1 answers:

Podaci o prometu generiranom iz Google Analyticsa mogu biti sastav raznih elemenata vezanih uz konfiguracije web mjesta. Iako su podaci snimljeni na usluzi Google Analytics temeljni za poslovne odluke, uobičajeno je dohvaćanje sumnjivih podataka, osobito ako posjetitelji web-lokacije osciliraju na iznenadne uspone i padove. Michael Brown, menadžer uspjeha korisnika Semalt , kaže da u većini slučajeva duhovni i spam preporuke predstavljaju značajan dio zlonamjernog prometa.

Uklanjanje zlonamjernih zapisa na usluzi Google Analytics rezultat je neželjenog sadržaja i preporuke se mogu olakšati pomoću filtara za isključivanje na konzoli Google Analytics alata - ray ban wayfarer preto com dourado. To uključuje odgovarajuće konfiguracije koje se temelje na filtriranju IP adresa, filtriranju naziva glavnog računala ili geografskom položaju određene web stranice. Međutim, obično je izazov kada samo dio podataka s određenog mjesta ili IP adrese treba filtriranje.

cenzurirati informacije o prometu na usluzi Google Analytics koje isključuju promet s računala koje koristi vlasnik web mjesta ili kada vlasnik koristi dinamičku IP adresu, rješenje je korištenje drugog dijela podataka takav prilagođeni segment. Podaci o prometu s pojedinačnih računala filtrirani na osobnim računalima ne utječu na podatke koje su stvorili drugi korisnici u mreži suprotno filtriranju Google Analyticsa temeljem naziva hosta, IP-a ili geografije.

postavljanje

Da biste izradili pojedinačne filtre temeljen na strojevima za blokiranje preporuka za neželjenu poštu i generatore podataka o duhovima na Googleovoj analitici bez utjecaja na druga računala, potrebno je postaviti kolačić na uređaj..Upotreba kolačića prilagođenog segmenta GA iz stvorene skripte koja identificira dostupnu Googleovu analizu.

Spremite datoteku nakon kopiranja i lijepljenja, a zatim je dodajte u omiljeni urednik, ovisno o korištenom poslužitelju. Provjerite je li proširenje ispravno kako bi stranice web stranice otvorile s pravilnošću.

Koristite FTP za prijenos spremljene datoteke na poslužitelj web stranice tako da ga stavite bilo gdje na web stranici. Ovaj korak može biti kompliciran za neke korisnike i zahtijeva preporučene savjete od stručnjaka.

Datoteka bi se trebala otvoriti kao HTML prilikom upisivanja na preglednik, inače njegovo produženje treba promijeniti. Idite na stvaranje kolačića i unesite neke tekstove u predviđene tekstualne okvire. Provjerite da bijeli razmak ili posebni znakovi nisu uključeni u prilagođeni segment. Vrijednost unesena u GA prilagođeni segment određuje konfiguraciju skripte kako bi se pojavila obavijest o ispravno konfiguriranom kolačiću.

Nakon ispravnog postavljanja kolačića idite na GA račun da biste sastavili filtar za izuzimanje. Filtar bi trebao biti u mogućnosti isključiti tražene riječi i žice upisane u traku za pretraživanje podataka o filtru u skladu s vrijednostima koji su unaprijed određeni u uzorku filtra.

Ovaj je mehanizam vrlo prenosiv jer zahtijeva postavljanje vrijednosti na prilagođeni segment na skripti. Stavljanje skripte na web mjesto koristi njegovu dostupnost na bilo kojem računalu koji je komentirao web stranicu. Ukazivanje preglednika na scenarij i slanje obrasca s izuzetim izjavama olakšava isključivanje. Preporuke za neželjenu poštu i promet duhova filtriraju se na usluzi Google Analytics pomoću znakova specifičnih za domenu. Za primjenu na platformama s više domena, svaka domena zahtijeva vlastitu skriptu.

November 29, 2017