Back to Question Center
0

Bez brige! Semalt Expert zna kako postaviti filtre u Google Analyticsu

1 answers:

Google Analytics je odgovoran za prikupljanje podataka i podataka o svim posjećenim stranicama. Da biste bolje razumjeli izvedbu vaše web stranice, možda ćete morati pogledati podatke iz izvješća generiranih u Google Analyticsu. Pomaže u izradi odluka o poboljšanju ili promjeni pojedinih elemenata za optimizaciju izvedbe - umzugskosten.

Jedan od načina na koji vlasnici web-lokacija mogu vidjeti podatke o pojedinačnim aspektima svojih posjetitelja provode se putem filtara.

Oliver King, jedan od najiskusnijih stručnjaka iz Semalt , objašnjava kako koristiti filtar usluge Google Analytics kako bi se uklonio unutarnji promet iz izvješća o web-lokaciji.

Prije nego što odlučite izraditi Google Analytics filtar kako biste isključili promet tvrtke iz izvješća, važno je da razumijete razlog za to. Google Analytics bilježi sve posjete web-lokaciji, čak i one unutar tvrtke. Tijekom marketinške kampanje za web stranicu, trgovci mogu naći trošenje puno vremena na web mjestu. Mogli bi pretraživati ​​relevantne članke koje će podijeliti s klijentima ili pregledati sadržaj web mjesta.

Nažalost, te dobronamjerne aktivnosti mogu imati štetne učinke. Kada Google Analytics bilježi te posjete, oni pogađaju podatke kojima se oslanjamo kako bismo utvrdili kako su ljudi došli do stranice i što su činili kad su bili tamo. Interni promet također može ukazivati ​​na lažne podatke koji otežavaju napore kako bi se razumjelo ponašanje "normalnih" posjetitelja..Rezultat toga je da mijenja mjerne podatke web-lokacije prikazujući iskrivljena izvješća. Međutim, postoji način na koji se taj problem može riješiti pomoću filtara Google Analyticsa jer čisti aktivnost na našoj web stranici iz izvješća.

  • Otvorite Google Analytics i prijavite se na svoj račun.
  • Idite do odjeljka Administrator i izradite novi vlasnički pregled. Pazite da ostavite jedan od njih nepromijenjen s neobrađenim podacima. Djeluje kao sigurnosna kopija. Napravite novu za filtrirane IP adrese. Dohvatite se s opisnim nazivom za novi vlasnički pregled i provjerite imate li točnu vremensku zonu.
  • U novom prikazu odaberite karticu s "Stvaranje filtra".
  • Dodajte filtar koji želite koristiti. Ako se gumb ne pojavi u ovoj fazi, možda ćete morati zatražiti veće dozvole od webmastera.
  • Dajte novom filtru ime i odaberite željenu vrstu. U tom slučaju, odaberite Izuzimanje prometa s IP adrese koja je jednaka.
  • Zatim unesite IP adresu vaše web stranice. Alat "što je moja IP adresa" jedan je od najlakših načina na koji možete saznati trenutnu IP adresu web stranice.
  • Bez obzira na IP adresu koju alat vraća, kopirajte i zalijepite ga u polje filtriranja Google Analyticsa.
  • Spremite novi filtar

Nakon završetka, sav promet s te određene IP adrese neće se pojaviti u izvješćima usluge Google Analytics. Ako radite puno posla s bilo koje druge IP adrese, bilo bi pametno stvoriti i nove filtre za njih. Isto vrijedi i za programere trećih strana koji rade puno posla na vašoj web-lokaciji.

November 29, 2017