Back to Question Center
0

Ekspertiza bezvrijednosti: Koliko će ključna riječ istraživanja ostati relevantna u SEO

1 answers:

Istraživanje ključnih riječi, što je važan dio bilo koje SEO kampanje,postoji već dugi niz godina. Međutim, tijekom posljednjih nekoliko godina istraživanja ključnih riječi prolaze kroz brojne promjene. Ponekadte su promjene presudne, ponekad manje važne. U svakom slučaju, nestabilna priroda tog procesa dovodi u pitanjerelevantnost istraživanja ključnih riječi za SEO.

Jack Miller, menadžer uspjeha klijenta tvrtke Semalt Digital Services, analiziraju čimbenike koji će sada i dalje odrediti važnost istraživanja ključnih riječi.

Ključne riječi 'Matter

Ključne riječi ostaju važne u SEO jer igraju značajnuulogu u pomaganju vašoj web lokaciji da se rangiraju različitim upitima za pretraživanje. Istraživanje ključnih riječi omogućuje vam da pronađete ključne riječi koje vam pružaju:

  • Visoki promet. Dobit ćete nove posjetitelje zbog vašegstranica je navedena u rezultatima pretraživanja.
  • Važnost. Sva dolazna pretraživanja odnose se na ono štokoju nudite i zadovoljava li vaše ulazne korisnike.
  • Nisko natjecanje. Ako imate odgovarajuće ključne riječi, toznači da ne morate raditi prekovremeno da biste rangirali za svoje odabrane upite.

Google ažuriranja

U prvim danima istraživanja ključnih riječi pretpostavlja se optimizacijapuni ih po svom sadržaju u svakoj meta oznaku koliko god možete. Kroz Google Analytics Google je također mnogo otkrioinformacija o tome kako su korisnici tražili informacije na webu i kako su pronašli vašu web stranicu putem ključnih riječi..Jednom kad ste imaliovaj popis visokog prometa i niske konkurencije ključnih riječi, možete izravno optimizirati svoje stranice za one upite. Većina Googleovih upitaimali su jedan-na-jedan odnos pretraživanja, što znači da će uzeti tvoj izraz ili riječ i tražiti bliske ili točne podudaranja s drugim izrazimai riječi na webu.

Godine 2013 Google je objavio ažuriranje poznato kao Hummingbird, kojiuvela je pojam "semantičkog pretraživanja". Ovo je ažuriranje promijenilo način na koji je tražilica upravljala dolaznim upitima. Umjestoprovodeći jednostavno pretraživanje onoga što korisnik želi, ovo ažuriranje dopustilo je Googleu da razumije namjere iza korisničkog upita. Na nominalnoj vrijednosti,čini se da je to mala promjena, no to je imalo ogroman utjecaj na način na koji alati za optimizaciju pretraživanja gledaju na ključne riječi.

Ovo ažuriranje promijenilo je SEO ne samo u pitanju frazai ključne riječi. Danas je moguće rangirati više za semantički povezane fraze i riječi, koje niste izravno optimizirali, također možetedobijte poredak za riječi i izraze koji nisu ni dostupni na vašoj stranici. Ove su fraze poznate kao kratke riječi s dugim repom. Oni imajupopularizirao je Hummingbird i napravio trgovcima da traže rijetke i manje konkurentne izraze. To znači da umjesto samo stavljanjaključne riječi, tvrtke trebaju bolje izraditi sadržaj oko jedne ključne riječi ili fraze dok se usredotočuju na opću temu.

Googleova ograničenja

Googleova ograničenja ključnih riječi započela su s uslugom Google Analyticsi to je nastavilo s AdWordsom. To je značilo potaknuti ljude da iskoriste svoje plaćeno oglašavanje i ispadne je nakon brzih dobitaka.U stvari, ponekad postaje još relevantnija za marketingu od izgradnje dosljednih planova optimizacije ključnih riječi.

Uz sve navedene čimbenike, trebali bismo razumjetiprimjerice, da je nova tehnologija u igri, kao što se to dogodilo s digitalnim pomoćnicima kao što su Cortana i Siri. Potiče ljude daprovodi konverzacijska pretraživanja koja potpuno mijenjaju igru. Povećana stvarnost, nosiva i virtualna stvarnost također će promijeniti način na koji načinljudi traže i kako funkcionira sustav rangiranja. Uz mnoge promjene koje se očekuju da će stupiti na snagu, istraživanja ključnih riječi neće ostati ista,ali nikad neće postati zastarjeli. Ovo će postupno postupno prelaziti u novi sustav pretraživanja Source .

November 27, 2017