Back to Question Center
0

Kako podaci o proizvodima utječu na SEO: Insight From Semalt

1 answers:

Za bilo koji posao e-trgovine, učinkovita optimizacija tražilice obično je korisnafaktor za njegov uspjeh. Mnoge se strategije SEO ne usredotočuju na kvalitetu podataka o proizvodu. Usredotočeni su na aspekte kao što su pretraživanje ključnih riječi,povratak povezivanja, prisutnost društvenih medija i tehničke značajke web stranice. Međutim, neki neizravni čimbenici mogu utjecati i na vaše SEO rezultate - buy usa rdp server windows.

Jack Miller, direktor za uspjeh korisnika Semalt Digitalne usluge objašnjavaju kako podaci o proizvodu utječu na vašu izvedbu.

Podaci o proizvodu ne utječu izravno na SEO. Međutim, sve što utječe na unutarnje povezivanje,URL-ovi i sadržaj mogu utjecati na rangiranje organskog pretraživanja. Prilikom popunjavanja vaše web stranice s podacima, informacije kao što suKategorije proizvoda, grupe i sadržaj pojavljuje se za svaki proizvod koji dodajete u sustav. Svaka web stranica ima upravljanje sadržajemsustav koji upravlja ovim informacijama provjeravanjem okvira u svojoj bazi podataka. Sva ta polja i potvrdni okviri utječu na valjanostsvakog proizvoda i njegovih podataka.

Podaci o proizvodu i interno povezivanje

SEO uključuje aspekte poput optimizacije naslova proizvoda, URL-ova i opisa.S druge strane, podaci o proizvodu utječu na način na koji se podaci prikazuju u bazi podataka web stranice. Kako je proizvod klasificiran, grupiran, povezani označen utječe na njezinu kontekstualnu relevantnost prema korisniku. Ovaj je kriterij jedan od čimbenika koji se Google algoritam usredotočuje na vrijemeanaliziranje sustava za upravljanje sadržajem za rangiranje.

Primjerice, putanje klika kategorije može biti - cilj> košulje> muške košulje>pola vrata. Na ovoj stranici možete kupiti košulju pune košulje koja pripada dijelu košulje, kao i kategoriji muških košulja. Ovdje, punivratna košulja pripada dijelu košulje, ali također i polovici grla. Naziv proizvoda je naslov H2 i značajke opisau meta opisu.

Duplicirani sadržaj

Dvostruki sadržaj pojavljuje se kada tražilica rangira više URL-ova na isti načinstranica. Na primjer, dvostruke veze mogu se kontrolirati pomoću kanonskih oznaka. Dvostruki sadržaj može biti štetan za vaše SEO. To smanjujeautoritet stranice jer promet postaje dijeljen s višestrukim URL-ovima, što otežava rangiranje.

Međutim, ispravljanje dvostrukog sadržaja relativno je jednostavno. Treba pronaći sveURL-ove koji upućuju na neke slične proizvode. Preusmjeravanje veza na željenu stranicu može vam pomoći da vratite njen autoritet na toodređenu web stranicu. Na primjer, prepisivanje koda ili stavljanje 301 šifre za preusmjeravanje može riješiti ovaj problem i vratiti način rangiranja web stranica.

Zaključak

SEO je važan za bilo koji online poslovanje čim osigurava jak online prisutnost.Mnogi čimbenici mogu utjecati na izvedbu web stranice što se tiče faktora ranga. Među tim faktorima su podaci o proizvodu. U mnogimslučajevi, digitalni marketingeri ne shvate svoju relevantnost u SEO i često završe ignoriranje. Međutim, kako se vidi gore, bilo koji čimbenik koji utječe na URL-ovea relevantnost sadržaja utječe na to kako će Google rangirati web mjesto. Koristeći gore navedeno znanje, može se istaknuti čimbenici koji ćeutječe na način na koji se web-lokacija izvodi u vezi s informacijama o proizvodu. Također je moguće ispraviti neke od uobičajenih grešaka poput nedostatkakategorije ili informacije o proizvodu.

November 27, 2017