Back to Question Center
0

Neispravna stručnost: koliko domena trebate?

1 answers:

Vlasnici tvrtki neprestano nastoje inovirati strategije da ostanu isprednatjecanje i zaštititi svoje robne marke. S e-trgovinom dobivaju zamah, tvrtke se sada oslanjaju na ove strategije više nego ikad. Određeni trendkoja je trenutno široko rasprostranjena na tržištu je da vlasnici web stranica kupuju sve verzije naziva domena za svoje robne marke.

Ali koliko imena domena zaista trebate optimizirati svoju vidljivost i zaštititi vašu robnu marku? Vodeći stručnjak za Semalt Digital Services, Max Bell daje brz odgovor na ovo pitanje.

Posjedovanje nekoliko naziva domena može poslužiti kao sredstvo ili obveza. Držeći nekolikonazivi domena kao imovine omogućuju zaštitu sličnih imena domena od upotrebe vaših konkurenata. U SEO kontekstu, također vam omogućuje da posjedujetesve optimizirane ključne riječi sjemena. Iako te prednosti mogu vam pružiti prednost na mreži, obveze mogu nastati u.

Preusmjeravanje domena

Budući da će sve domene biti korištene, tražilice ih mogu označiti kaopokušaj neželjene pošte, što je rezultiralo oštrim kaznama, uključujući nepovoljan rang. U ovom slučaju, SEO stručnjaci preporučuju konsolidaciju svih poslovanazive domena i povezane web stranice u jednu jaku web stranicu. To onda iskorištava snagu svakog naziva domene tako da oblikuje jedan jak naziv domenedovoljno snažan da visoko rangira na svim legitimnim pretraživačima bez da povrijedi prethodni poredak. Konsolidacija samo zahtijeva uspostavljanje300 stalnih preusmjeravanja s domena izvora na primarnu domenu, zadatak koji se lako izvodi od strane stručnjaka za SEO ili web administratora.

Linkovi niske kvalitete

Sva registrirana imena domena s vremena na vrijeme dobivaju linkove niske kvalitetepreusmjeravaju, prenose s sličnim niskim kvalitetama, što rezultira nižim indeksom na tražilicama. Da biste to riješili, upotrijebite Majestic iliGoogle Search Console pregledava i uklanja veze niske kvalitete prije preusmjeravanja. Tekstna se datoteka učitava s imenima veza niske kvalitetepreneseno na tražilicu kako bi se uklonio taj problem.

Utjecaj troškova

Općenito govoreći, to više imena domena imate više troškova na koje ćete otićinastati u obliku godišnje obnovljivih naknada. Jedan naziv domene košta između 10 do 35 dolara za pokretanje godišnje bez faktoringa u troškovima održavanja.Pomnožite ovo s brojem vlastitih imena domena i gledat ćete skupu figuru.

Zaštita robne marke od više domena

SEO stručnjaci postavljaju da se zaštita marke može postići bez nužno kupnjeviše domena. Imajte na umu da vlasništvo nad domenama slijedi stroga i dobro definirana pravila. Na primjer, ako ste vlasnik zaštitnog znaka za određenunaziv domene, zapravo možete osporiti i oporaviti svoju domenu ako druga strana registrira drugu domenu koja uključuje vaš zaštitni znak. Tamo supuno naziva domena i stručnjaka vani s znanjem o Uniform Domain Name Dispute Resolution Policy. Međutim, taj proces možebiti frustrirajuće i dugotrajno.

Uzmite si vremena sa SEO praksama i markom. Kao što je gore objašnjeno, posjedovanje višenazivi domena mogu biti kratkoročno korisni, ali dugoročno skupe. Najbolji način izbjegavanja pogrešaka je savjetovanje s iskusnim SEO stručnjaci Source .

November 27, 2017