Back to Question Center
0

Ovaj oglasni svijet ili kako ga potrošači vole - Marketing strategije iz Semalt Expert

1 answers:

Trenutni svijet u kojem živimo je oglas, oglasni svijet. Bez oglasa, ne bi bilo potrebe za takvim stvarima poput televizije, radija ili društvenih medija. Neophodno je da ćemo morati platiti više za stvari koje trebamo. 86% stanovništva vjeruje da su oglasi potrebni za emitiranje besplatnog sadržaja na mreži. Međutim, ne daje oglašivačima pravo da nas zamaraju reklamama. Sljedeće su četiri strategije Oliver Kinga, stručnjaka Semalta , koji stvarno mogu učiniti potrošačima sretnim - panchina tavolo.

Neka bude osobno

Ne postoji ništa što potiče potencijalne klijente, a ne uznemirujući prodavač koji vas pokušava prisiliti da kupi ovaj ili onaj proizvod po svaku cijenu. To je ogroman otkaz i vrlo neučinkovit kada je riječ o obraćenju. Potrošači vas mogu prilagoditi ili primijetiti vaše dosadno ponašanje i obećati vam da se nikada ne bavite s vama ili markom koju predstavljate.

Društveni krajolik danas se bavi pristupom više potrošača što bi trebalo odražavati strategiju digitalnog marketinga . Potrošači moraju biti tretirani na način na koji žele biti tretirani. Jedini način na koji to mogu postići jest primjena socijalnog praćenja i analize..Ta pomoć pomaže u prepoznavanju osjećaja potrošača kako bi ih trgovci mogli ciljati ako se žele uključiti u autentične razgovore s njima. Optimiziranjem ovih aspekata poslovanja marketer će biti u mogućnosti da pojačaju svoje SEO napore.

Pobrinite se za to

Koliko je personalizacija važna, nije moguće znati tko čita određeni post, koliko je vremena pristupio, i druge stvari za koje bi mogle biti zainteresirane. Izvorna mreža bi trebala pomoći pri pružanju preporuka sadržaju koje potrošači slijediti. Trgovci bi trebali znati da preporuke moraju biti relevantne za ukuse i preferencije čitatelja. Ako sadrže veze na postove koji se odnose na ono što su čitatelji zainteresirani, ali inače ne bi pronašli, web mjesto postaje pouzdan i cijenjen resurs koji je dobar za SEO. Rezultat je da izdavač zadržava visoki prihod i istodobno daje potrošačima nezaboravna iskustva otkrivanja sadržaja koja će ih zadržati da se vrate više.

Učini pravodobno

Postoji nekoliko stvari koje korisnici smatraju neugodno kada je riječ o digitalnom marketingu:

  • Kuponi koji pljuju za stavku koju su upravo kupili budući da su beskorisni svima s ograničenim prostorom ili financijama kako bi se zalijepili prije nego istekne.
  • Ponavljajući oglasi na Facebooku za dobra ili usluge koje su već kupili.
  • Predbilježbe za e-poštu koje se pojavljuju čim netko pronađe svoj sadržaj.

Trgovački marketing mora koristiti digitalni marketing na način koji korisnike zadržava lojalnim. Navedene smetnje mogu se činiti malim, ali male stvari se zbrajaju. Zbog neograničenog izvora za stvari relevantne za ono što žele, nemojte im dati razloga da ne odaberete marku koju prodajete. S osvrtom na povratne informacije od kupaca i društvenih medija svakako uskladite sve usluge s njihovim potrebama.

Pripremite ga

Posljednji, ali ne i najmanji savjet je stvoriti sadržaj koji dotakne relativne ljudske emocije. Emocije su veliki motivator. Neki se potrošači mogu šaliti o tome kako je oglas emocionalno manipulativan, ali nikad se u budućnosti nikada ne zaboravlja.

November 29, 2017