Back to Question Center
0

Segmenti Google Analyticsa - Semalt praksa

1 answers:

Kada govorite o Google Analyticsu s drugima, sigurno ste čuli "Tražim savjete", "Nikad nisam koristio Googleovu analizu" i druge slične stvari. Artem Abgarian stručnjak za Semalt navodi da je važno koristiti segmente u Google Analyticsu ako želite dobiti dovoljan broj posjetitelja na vašu web stranicu.

Što je segment

U Google Analyticsu segment je posebna vrsta podataka ili tehnika koja vam daje predodžbu o kvaliteti vašeg prometa. Googleova analitika nudi nam mnogo šanse za poboljšanje ukupne izvedbe web-lokacije i sesija te brzine napuštanja početne stranice korisnika. Ako želite saznati kakvu vrstu stranica ili članaka dobivaju više prikaza i koliko organskih pregleda vaša web lokacija dobiva, trebali biste to činiti pomoću segmenata GA - ratings of long-term care insurace. To će vam također pomoći da sužete svoje podatke tako da možete dobiti više specifičnih i dobro poznatih rezultata nego prije.

Zašto trebate segmente?

Dopustite mi da vam kažem da vaša web stranica i njezini podaci ne mogu biti zaštićeni ili pravilno agregirani bez segmentacije. To vam može pomoći da izvučete odgovarajuće zaključke. Stručnjaci kažu da su svi podaci i podaci skupni, pa morate dobiti segmentaciju. Na primjer, ako želite osigurati kvalitetu posjetitelja svoje web-lokacije, morate podijeliti Google Analytics i njegove podatke u segmente i izraditi relevantne filtre..Podaci su tako zbirni da ne možete izraditi nikakve strategije bez odgovarajuće segmentacije. Možete nastaviti promovirati svoju web stranicu i proizvode na mreži, ali nema koristi jer nećete dobiti nikakvu prodajnu ili korisničku angažman.

Kako izraditi segment u Google Analyticsu

Ako želite izraditi segmente u Google Analyticsu, prva stvar koju trebate učiniti jest urediti filtre i preimenovati ih na temelju prirode web-lokacije. Dopustite mi da vam kažem da su segmenti jednostavni za uređivanje, brisanje ili preimenovanje, ali ne možete ukloniti stvarne podatke jer to može oštetiti vašu web stranicu u cjelini. Za mnoge od nas nikada nije bilo važno izraditi segmente, ali bez nje ne možete biti sigurni u dobivanje kvalitetnog prometa od tražilica .

Vrste segmenata

Postoje dvije glavne vrste segmenata, segmenata sustava i prilagođenih segmenata. Segmenti sustava pružaju fiksne značajke i opcije u usluzi Google Analytics i one se ne mogu mijenjati nakon izrade. Mogu se, međutim, prilagoditi vašim odredišnim stranicama kao i profilima društvenih medija. Segmenti sustava korisni su jer su mobilni i mogu vam pružiti mnogo prikaza s mobilnih uređaja. Prilagođeni segmenti složenija su i manje popularni od segmenata sustava. Također nude različite mogućnosti za odabir u Google Analyticsu. Na primjer, možete izraditi segmente koji filtriraju posjetitelje koji troše manje od trideset sekundi na vašoj web stranici. Također možete izraditi segmente za prikazivanje ciljanih zemalja na web stranicama. Sve to će poboljšati ukupnu izvedbu vaše web stranice, a kvaliteta vašeg prometa bi se poboljšala u cjelini .

November 29, 2017