Back to Question Center
0

Semalt dijeli Vodič za blokiranje i uklanjanje neželjene pošte Google Analyticsa

1 answers:

Google Analytics spam nije novo izdanje, ali je u posljednje vrijeme postalo daleko opasnije nego ikad. Ovdje će vodeći stručnjak iz Semalt , Lisa Mitchell, objasniti neke načine blokiranja i uklanjanja Google Analytics neželjenog sadržaja. Također biste dobili ideju o tome kako oni utječu na vaše web stranice.

Prva stvar koju biste morali znati jest da se analitički spam pojavljuje u različitim oblicima: spam duhova i bot spam. Oba oblika utječu na vaš Google Analytics u velikoj mjeri - dominio y alojamiento web. Stoga, način na koji se možete nositi s njima treba biti drugačiji, a vaš fokus treba biti na tome kako ih ukloniti u cjelini .

Što je Bot Spam

Bot promet ili bot spam je češći i opasniji nego što biste ikada očekivali. Posljednjih mjeseci zaraženo je više od dvije milijarde web stranica zbog slabog prometa. Nisu svi robota opasni ili loši, ipak. Google, Bing i druge velike tražilice ovise o pretraživačkim botovima kada je u pitanju indeksiranje i indeksiranje sadržaja na web stranicama. Komercijalni indeksatori kao što su SEMrush, Pinterest, hranitelji hrane kao što su FeedBurner, Twitter, kao i praćenje robota kao što su WordPress, Uptime Robot, dobro su ići. Ali, trebali biste poduzeti sve kako biste dobili osloboditi od spam robota koji imaju tendenciju da unište vaše stranice u velikoj mjeri.

Spam roboti ili spam alata za indeksiranje su programi koji su dizajnirani za automatizaciju različitih zadataka, poput krađe vašeg sadržaja i podataka, podizanja poslužitelja, spamova, napada phishinga i DDoS napada. u različite kategorije, kao što su alati za hakiranje, imitatori, spameri i strugalice.Oni su imitatori koji upotrebljavaju lažne identitete da zaobiđu vaše sigurnosne mjere.Oni se koriste za implementaciju DDoS napada, a drugi je alat za hakiranje koji se koristi za distribuciju Različiti zlonamjerni programi i virusi Prije dvije godine Google je tvrdio da je zbog ovog problema srušeno 200 posto web-mjesta, a kamere su naširoko koristi za krađu web-sadržaja i podataka, a u većini slučajeva ukradeni članci ponovno se objavljuju na drugim domenama i forumima. korištenje botova za širenje promidžbenog sadržaja u obliku krađe identiteta i komentara.

Postoji nekoliko načina za blokiranje i uklanjanje robota i neželjene pošte. Neki od njih su razmatrani u nastavku.

Značajka automatskog čišćenja bobica / pauk

Ova značajka uvela je Google prije nekoliko mjeseci. Omogućuje vam da provjerite i blokirate promet koji dolazi od nepoznatih IP adresa. Jednostavno se možete riješiti pauka i robota s ovom vrstom. Možete stvoriti filtre na popisu IAB / ABC International Spiders & Botova. Auto-filtri su najmoćnija obrana od bot spam-a, budući da su mnoge web stranice već imale koristi. Lako je implementirati i daje vam izvrsne rezultate.

Block robota pomoću .htaccess

Drugi način je blokiranje botova koristeći .htaccess datoteke. Ova značajka automatskog filtriranja pomaže ukloniti botove koji posjete vaš Google Analytics. Sprječava dolazak botova, ali ne može biti stalno rješenje za vašu web stranicu. Ako imate bilo kakvih zbunjenosti ili pitanja o ovdje navedenim rješenjima, možete nas kontaktirati putem odjeljka ispod.

November 29, 2017