Back to Question Center
0

Semalt Expert: Blokiranje Bot prometa u Google Analytics jednom i za sve

1 answers:

Ako redovito upotrebljavate Google Analytics, vjerojatno želite saznati kako ostvariti kvalitetan promet na web stranici. Kada je riječ o stvarnom ljudskom prometu, postoje neke tražilice optimizacije i tehnike društvenih medija kako bi se pobrinuli. Nedavno je objavljeno da roboti i lažni promet čine pedeset posto ukupnog prometa na tipičnom mjestu. Nadamo se da će većina tog prometa biti uklonjena iz Google Analyticsa pomoću različitih alata i tehnika.

Prethodno je bilo jednostavno riješiti se robota, a bili smo sigurni da roboti nikada neće obrađivati ​​JavaScript. Sam Google Analytics upotrebljava JavaScript, tako da se botovi ne mogu prikazivati ​​u Google Analyticsu - d3708pb adm. Ali sada, trend je promijenjen jer hakeri su sada daleko pametniji nego ikad i poznaju sve tehnike uništavanja vaše web stranice. Uz to, s proliferacijom jQuerya, hakeri mogu lako preuzimati web stranice i aplikacije jednostrukih i dvostrukih stranica. Danas bot može obraditi JavaScript i sve relevantne datoteke, time naštetiti vašem Google Analyticsu kao i svojim izvješćima. Na isti način može oštetiti preglednike weba, čime se neovlašteni promet prenosi na vaše web stranice. Ako današnje tražilice i roboti za indeksiranje ne obrađuju JavaScript, većina ne-ljudskog prometa može se riješiti, a botni promet se brzo može ukloniti. Međutim, izgleda da to nije moguće jer je JavaScript potreban za tražilice, kao i Google Analytics.

Max Bell, vodeći stručnjak iz Semalt , pruža neke korisne probleme u tom pogledu.

Postoje i zli pametni roboti i pozitivni roboti koji nastavljaju indeksirati vašu stranicu i njegov sadržaj za svoje zlonamjerne svrhe. Neki roboti indeksiraju vaše web stranice kako bi uništavali web poslužitelje i povećali troškove vlasnika mjesta.

Ne bi bilo pogrešno reći da su Googleovi tražilice isključeni iz Google Analyticsa i ne morate ručno promijeniti njihove postavke. Međutim, druge vrste botova teško je riješiti i ne slijede direktive navedene u datotekama robots.txt web mjesta ili u meta oznakama. Oni nastavljaju indeksirati vaše web stranice i pružiti vam strašne rezultate. Dobri roboti, međutim, sprječavaju slanje zahtjeva na poslužitelje Google Analyticsa kako bi vaša web stranica bila sigurna i zaštićena. Ovih dana, loši roboti čine preko trideset posto ukupnog web prometa, prema izvješćima Incapsula. Postalo je obavezno otkriti rješenje kako bismo filtrirali loše robote iz našeg Google Analyticsa i njegovih izvješća. To će spasiti i naše podatke i našu web stranicu od lažnog prometa, kao i botova.

Što se može učiniti?

Postoje različite strategije za uklanjanje robota iz Google Analyticsa. Neke od stvari koje trebate imati na umu su:

1.Trebali biste uvijek potvrditi okvir u odjeljku Pogled administratora kako biste uklonili poznate i nepoznate robote.

2.Trebali biste ukloniti robote i blokirati njihove IP adrese.

3. Možete se riješiti botova uz pomoć korisničkih agenata koji osiguravaju lakši i brži postupak identifikacije.

S tim u vidu, lako možete spremiti svoju web stranicu od mogućih botova.

November 29, 2017