Back to Question Center
0

Semalt Expert na sprječavanju tražilica od indeksiranja WordPress Blog

1 answers:

Cilj pokretanja bloga za mnoge ljude je da ima što više prometa. Za neke, čini se da je san ostvaren ako Google indeksira njihov sadržaj. Stoga nam se postavlja pitanje: zašto bi netko želio da njihov site nije indeksiran bilo kojom tražilicom ?

Ross Barber, vrhunski stručnjak za Semalt , ovdje definira razloge za zaustavljanje tražilica od indeksiranja vaše web stranice i načina za to.

Prilikom početka, a blog je još uvijek relativno svjež, postoji velika vjerojatnost da radite na web mjestu i objavljujete sadržaj od tamo. Premještanje naprijed možete primijetiti da sadržaj koji ste postavili nije savršen i ne bi želio druge ljude jer bi to negativno utjecalo na vašu vjerodostojnost. Jedino rješenje za koje se možete sjetiti je da uklonite web mjesto iz pojavljivanja u Googleovim rezultatima pretraživanja dok ne počnete brusiti svoje vještine za bloganje i sada ste spremni da korisnici pristupaju vašoj web-lokaciji. Sljedeće su neke metode kako to učiniti:

Korak 1. Obeshrabrujte tražilice od indeksiranja WordPress

Ideja koja se stoji iza toga je spriječiti tražilice da prate stranicu. Postoje dvije metode koje se mogu koristiti:

Metoda 1: U programu WordPress postoji ugrađena značajka koja sprječava pretraživače da pretražuju web stranicu.

Otvorite odjeljak Admin u WordPressu i odaberite "Čitanje" iz područja postavki. U "vidljivosti tražilice" nalazi se potvrdni okvir koji potiče korisnika da "potiče tražilice da indeksiraju web lokaciju". Kada označite taj okvir, kliknite Spremi i izađi.

Metoda 2: Ako želite više ručnog pristupa, uređivanje robots.txt je bolja opcija za vas..

Pronađite robots.txt u datotekama web-mjesta kojima možete pristupiti putem upravitelja datoteka. Koristite sintaksu (Korisnik-agent: *, Pritisnite Enter i Disallow: /), kako bi pretraživači indeksirali web stranicu.

Korak 2. Zaštita lozinkom

Tražilice i roboti za indeksiranje ne mogu pristupiti datotekama zaštićenim zaporkom na web mjestu. Upotrijebite sljedeće metode za stvaranje zaporki:

Metoda 1: Hosting usluge imaju lozinkom zaštićene imenike alat koji je vrlo jednostavan za korištenje. Hostinger i cPanel imaju vrlo slične procese.

Jednom na upravljačkoj ploči za hosting, pronađite ikonu s opcijom za zaštitu direktorija. Kada kliknete gumbe, pojavit će se novi prozor s popisom datoteka s kojih odabirete "public_html". Kliknite gumb "zaštita" i izađite.

Metoda 2: Možete koristiti dodatak WordPress kao što je WordFence ili Password Protect da biste postigli iste rezultate. Provjerite je li ažuriran prije instalacije. Nakon instalacije stvorite lozinku za web mjesto i sve će ostati sigurno od indeksiranja.

Korak 3. Uklanjanje indeksirane stranice od Googlea

Postoje slučajevi kada Google indeksira web mjesto prema želji vlasnika. Postoji način da se to preokreće, ali za to je potrebno najprije postaviti Google Search Console za indeksiranu web lokaciju. Nakon što odlučite na web stranici koju želite ukloniti, prijeđite na "Ukloni URL-ove" na kartici "Google Index". U prazan okvir, unesite URL web mjesta i kliknite na nastavak. Odaberite privremeno skrivanje stranice od indeksiranja i zatim slanje zahtjeva.

Zaključak

Nije važno zašto morate spriječiti tražilice da indeksiraju i indeksiraju informacije na vašoj web stranici. Dostavljeni koraci pomoći će vam da to postignete upravo to. Neki možda ne daju najbolje rezultate, ali služe namijenjenoj svrsi Source .

November 29, 2017