Back to Question Center
0

Semalt Expert o važnosti lokalnog SEO

1 answers:

Svako poduzeće može koristiti lokalni SEO u njegovu korist. Lokalni se SEO nastavlja rasti od pokretanja Googleovog ažuriranja "Pigeon" temeljenog na navijačima 2014. godine - controlli di livello per liquidi. Rezultat toga je da su poduzetnici počeli gledati na lokalni SEO kao strategiju za svoje poslovanje, unatoč tome što ga nikad nije smatrao lokalnom tangensom njihovu ulaznu marketinšku kampanju. Oni koji su prije upotrebljavali strategiju vidjeli su ažuriranje kao priliku da dodatno povećaju svoje napore.

Odluka o nastavku lokalnog SEO je razumljiva jer nastavlja rasti u važnosti.

Međutim, ne završava ovdje jer lokalni SEO bi trebao i dalje utjecati i Michael Brown, jedan od vodećih stručnjaka iz Semalta , ovdje objašnjava zašto:

Google voli lokalne tvrtke

Googleove tražilice ima manju prilagodljivost manjim i agilnim tvrtkama. Tvrtka je u prošlosti imala neke pristranosti u poretku, koja proizlaze iz povijesti marke ili njezine ovlasti. Međutim, Google je također zainteresiran za davanje ljudima ono što žele, zbog čega prikazuju neke od manjih i popularnijih robnih marki.

Drugi razlog zbog kojeg bi to učinili jest omogućiti vlasnicima malog poduzetništva ograničenih resursa, da se razbiju više tla. Postoje neki besplatni alati koje nudi Google, kao što su webmasteri i Google Analytics, s namjerom da im pomažu povećati njihovu vidljivost na mreži.

Više individualiziranih rezultata

Google želi poboljšati svoje iskustvo korisnika prilagođavanjem svojih usluga. Može postojati trenutačno ograničenje prediktivnih i prilagođenih filtara za pretraživanje, ali njegov tražilice imaju sposobnost generiranja rezultata pretraživanja koji su jedinstveni za osobu koja upisuje upit. Povijest pretraživanja i zemljopisni položaj igraju značajnu ulogu pri vraćanju rezultata u Googleu. Ljudi i dalje postaju sofisticiraniji, to jest zašto Google namjerava donijeti više individualiziranih rezultata, što ukazuje da će lokalni SEO samo nastaviti rasti.

Uspon mobilnih i nosivih uređaja

Korisnici upotrebljavaju mobilne uređaje za pretraživanje interneta i dok su u pokretu češće. Broj i dalje raste godišnje, a digitalne tvrtke razvijaju više nosive gadgete, broj pretraživanja je postavljen da se povećaju eksponencijalno. Rezultat će biti da će pretraživanja na temelju blizine postati relevantnija za lokalna pretraživanja pomoću hiper-specifičnih lokacija. Ovi nosivi uređaji donijet će rezultate koji su precizniji na lokaciju korisnika.

Povećanje konkurencije

Postoje milijuni novih web stranica stvorene svake godine. Utjecaj koji ima na postojeće tvrtke jest povećanje konkurencije. Stoga, neke od web stranica koje su imale visok rezultat na rezultatima pretraživanja mogu se značajno smanjiti. Tvrtke koje žele spasiti svoje aktivnosti možda žele ciljati niže tržišne niše kako bi postigli relevantnu vidljivost koju žele. Lokalno SEO marketing je put koji ide kada konkurencija počinje ometati uspjeh u aktivnostima tvrtke

Početak korištenja lokalne SEO kampanje

  • Korekcija lokalnih citata. Pobrinite se da sadrži sve bitne informacije kako bi se spriječio konflikt iz dva izvora.
  • Lokalni sadržaj i izgradnja odnosa. Optimizirajte sve veze i objavite sadržaj koji je relevantan za ciljnu populaciju.
  • Lokalne recenzije i upravljanje. Uvjerite klijente na objavljivanje pozitivnih recenzija na web mjestu.

Nakon što se to dovrši, treba se dogovoriti da postoji konzistentna i stalna strategija, zajedno s nadzornim sustavom kako bi se vidjelo jesu li se napori isplatili.

November 29, 2017