Back to Question Center
0

Semalt Expert osigurava da morate integrirati Googleov AMP u marketinšku strategiju - Evo zašto

1 answers:

Ubrzane mobilne stranice (AMP) je Googleov open source projekt koji predviđa izradu sadržaja optimiziran za mobilne uređaje. Izdavači su glavni korisnici ovog projekta jer u osnovi ima za cilj povećanje brzine učitavanja web stranica na mobilnim uređajima. Univerzalna je istina da je brzina učitavanja sastavni faktor za rangiranje tražilica, a trenutno je neizbježna zabrinutost za online marketing.

Ivan Konovalov, menadžer uspjeha korisnika Semalt , objašnjava kako Googleov AMP utječe na online marketing.

Web mjesto koje je omogućeno za AMP ima dvije glavne prednosti za SEO.

Prvo, AMP izravno utječe na jedan od najviših čimbenika Googlea: optimizirani sadržaj za mobilne uređaje. Zapravo, postoje špekulacije da se AMP može razviti u rangirani faktor, ali to se tek treba vidjeti.

Zanemarivanje mobilnog uređaja danas je smrtonosni potez jer većina posjetitelja vaše web-lokacije upotrebljava mobilne uređaje više nego što upotrebljavaju stolna računala. No, možete se složiti da AMP nije jedini način za optimizaciju mobilnog sadržaja. Međutim, ne zaboravite da ne upotrebljavajući AMP daje svojim konkurentima koji koriste AMP nogu.

Drugo, web mjesto dobiva oznaku "Brzo" oznake na stranici s rezultatima tražilice (SERP). Kada čitatelj provede pretraživanje na bilo što, Google povlači vrtuljku prema vrhu SERP-a. Ovaj vrtuljak sadrži sadržaj s web-lokacija s podrškom za AMP. Čitatelj tada može lako kliknuti na bilo koji članak.

To se odnosi na povećane preglede stranica, veće prikaze oglasa i dijeljenje te u konačnici poboljšava odnos čitatelja / izdavača. Povećani prikaz na karoselu ima sljedeće učinke na mrežni marketing:

  • Veći klikovni postotak:

Sadržaj koji se prikazuje u vrtuljku ima puno veću vidljivost i vjerojatnost čitatelja da klikne na web stranicu. To znači da je polovica bitke za dobivanje posjetitelja na vašem web mjestu već osvojena.

  • Povećana autorizacija robne marke:

Čitatelji su impresionirani sadržajem koji se nalazi u vrtuljku, jer smatraju da je kvalitetna (zašto bi ga Google ipak stavio na vrh stranice?)

Viši klikovni postotak i povećani autoritet robne marke rezultiraju višom stopom klikanja za oglas. Budući da web-lokacija s podrškom za AMP ima više prikaza i izgleda više vjerodostojnija od stranica koje nisu AMP, čitatelji imaju veću vjerojatnost da će kliknuti na oglase.

  • Poboljšano korisničko iskustvo:

Korisničko iskustvo ima značajan utjecaj na uspjeh ili neuspjeh mrežnog marketinga. Ljudi koji surfaju internetom koristeći svoje mobilne uređaje ne vole web stranice koje se polako učitavaju ili pojede svoje podatke. Istraživanja su pokazala da većina posjetitelja neće čekati više od nekoliko sekundi za učitavanje web mjesta.

AMP smanjuje vrijeme učitavanja na manje od pola sekunde, što je četiri puta brže od brzine učitavanja stranice koja nije AMP. Korisnik također omogućuje pregled sadržaja bez posjeta web-mjestu (putem vrtuljka). Korisnik samo posjećuje stvarnu web lokaciju ako on voli ono što se prikazuje u vrtuljku. To omogućuje korisniku spremanje mobilnih podataka i trajanja baterije.

Naravno, AMP nema bez negativnih učinaka na online marketing. Ne radi za web-lokacije koje nisu izdavači. Također, potreban je CMS koji podržava AMP, što bi moglo značiti povećani proračun. Na kraju, trenutno nema oblika u AMP sadržaju, što znači da ne možete generirati ponude putem pretplata. Taj se problem može riješiti nadogradnjom koja izdavačima omogućuje upotrebu obrazaca u njihovom sadržaju optimiziranom za AMP, što možda radi na Googleu.

AMP je prilično osjetljiv utjecaj na online marketing danas i izgleda da dobiva prianjanje svake zore. Mudro je razmotriti kako ga integrirati u svoju strategiju, a ne požaliti kasnije jer ga niste koristili dok su svi vaši konkurenti učinili Source .

November 27, 2017