Back to Question Center
0

Semalt: Kako i zašto trebate blokirati IP adresu u Google Analyticsu

1 answers:

Moguće je primiti stotine ili čak tisuća pogleda u blogu i ipak ne primaju kontakte ili komentare na isti način. Web lokacija može ukazivati ​​da je pregledan od strane više gledatelja, ali odgovor u smislu komentara i kontakata ukazuje na drugačiji način. To se događa na Google Analytics računu - غسيل خزانات بالخرج. Podaci koji pokazuju odgovor gledatelja poznati su kao podaci za izvješćivanje. Podaci izvješćivanja mogu biti netočni ako IP adresa na Google Analytics računu nije blokirana.

Da bi dobili točne podatke o izvješćivanju, bitno je da blokira IP adresu koja se svakodnevno koristi na web mjestu. Dobro je da web stranica prima dosta prikaza. Netko bi mogao biti u iskušenju da misli da ako web stranica pokazuje da prima više prikaza, može se ubiti više prihoda od oglasa. Naprotiv, to nije slučaj jer podaci izvješćivanja nisu točni ako IP adresa te web stranice ne odražava činjenicu. Zbog toga, upotreba tih podataka za uvjeravanje potencijalnog oglašavača može biti pogrešna. Bolje je dobiti mali broj gledatelja web stranice čije su statistike pouzdane, kao što znaju što rade kada posjetite tu web-lokaciju od primanja hrpe gledatelja čije namjere nisu jasno definirane.

Moguće je blokirati IP adresu ako se slijedi ovaj jednostavni postupak, objašnjen Ryan Johnson, voditelj prodaje Semalt .

Korak 1: Prepoznavanje IP adrese

Većina ljudi provodi dugo vremena na svojim računalima i nema pojma o njihovoj IP adresi. Da biste saznali IP adresu, jednostavno trebate Googleu "koja je moja IP adresa?" od rezultata, broj koji će se prikazati na vrhu stranice je IP adresa. Važno je zapamtiti ovaj broj, ako ne, može se zapisati za buduću referencu.

Korak 2: Prijava

Sljedeći korak je da se prijavite na Google Analytics računu da želite blokirati IP adresu.

Korak 3: Odabir računa

Nakon prijavljivanja na Google Analytics račun, sljedeća stvar je odabir računa za koji želite blokirati IP adresu.

Korak 4: Odabir admin veze

Nakon što odaberete račun, morate se prebaciti u gornji desni kut zaslona i kliknite vezu Administrator.

Korak 5: Odabir filtara

Nakon otvaranja veze Admin, opcija "Sve filtre" treba odabrati iz odjeljka računa

Korak 6: Odabir novog filtra

Sljedeći korak je kliknuti na Novi filtar. Na polju naziva, možete odabrati bilo koji željeni naziv za IP adresu. Već definirani filtar i opcija "Isključi" trebaju ostati označeni. Drugi padajući izbornik trebao bi se promijeniti i napisati kao "promet s IP adrese", a treći padajući izbornik ostaje nepromijenjen. IP adresu iz Google pretraživanja trebalo bi biti uneseno u odgovarajuće polje, nakon čega slijedi odabir dostupnog profila i njegovo dodavanje. Posljednji korak je spremanje.

Nakon spremanja IP adresa uspješno je blokirana iz izvješćivanja.

November 28, 2017