Back to Question Center
0

Semalt: Kako se boriti protiv spamera poput gumba-za-web stranica, Darodar i drugi

1 answers:

Većina izvješća usluge Google Analytics sadrži prometne šiljke, očito iz preporuka. Često, kada korisnici doživljavaju prometne šiljke, obično kopiraju i zalijepe vezu preporuke u novu karticu preglednika kako bi utvrdili porijeklo web stranice. Spambot može biti vidljiv kad god korisnici na stranicama koje se upućuju vide veze koje prodaju SEO i sa svojim mjestima gdje se nigdje ne može pronaći.

Spamboti su frustrirajući i pametni. Plijena su na web administratorima koji nisu u vezi s njima (koji ne razumiju kako funkcioniraju spameri) - demand workforce management. Bez obzira na njihov motiv, spameri uništavaju podatke o web mjestu. S tim u vezi, takav se promet mora zaobići čim se pojavi.

Stoga Lisa Mitchell, vodeći stručnjak za Semalt , u članku navodi načine uklanjanja spambota u Google Analytics izvješćima.

Filtriranje botova u Google Analyticsu

To je najlakši način za uklanjanje botova u Google Analyticsu. U većini slučajeva bot promet udara na web mjesto, a Google Analytics ne uspije prijaviti njezin učinak. Ova značajka treba biti ponovno omogućena prilikom izrade nove web stranice ili mijenjanja Google Analytics računa. To je najlakši pristup. Detaljni postupak je naveden u nastavku:

  • Prijavite se na Google Analytics račun.
  • Izaberite nekretninu na koju treba raditi.
  • Na gumbu Administrator (pri vrhu) odaberite "Prikaži postavke" u gornjem desnom stupcu.
  • Idite prema dolje i odaberite okvir "Isključi sve učitavanja od pauka i poznatih robota".

Filtri usluge Google Analytics

To je konačni tip filtra. Postavljanje filtra za skrivanje prometa na web-lokaciji s određene domene ili ISP-a (davatelj internetskih usluga) sprječava prijavljivanje budućih mjernih podataka o referencama na webu. Internet stručnjaci smatraju ovo kao izvanobuhvatni, izvanoblični popravak. Spamboti će i dalje ugroziti web mjesto dok Google Analytics ne prijavljuje takav promet. Ideja je stvaranje više filtara, a kada spameri mijenjaju TLD (Top Level Domain), potreban je drugi filtar. Imajući to na umu, stručnjaci preporučuju filtre za Google Analytics jer svaki put kad korisnik promijeni web hostove ili ponovno kodira njihove web stranice, ništa neće zahtijevati kopiranje tako dugo da je isti Google Analytics još uvijek u uporabi.

htaccess Pravila

Tehnika zaustavlja spambot čak i prije nego što napada prvi kodni bajt iz prednjeg kraja. Glavna prednost ove metode je da htaccess datoteke mogu ostati u direktoriju datoteka publike i blokirati neželjene sadržaje za bilo što na poslužitelju. To podrazumijeva da korisnici s mnogim web mjestima trebaju to učiniti jednom. Glavni nedostatak htaccess je da moramo zapamtiti da nose ova pravila svaki put kada promijene hostove ili recode web stranicu koja nije pokrivena prethodnim htaccess datotekom.

Valjani naziv hosta

Većina internet stručnjaka preferira taj način blokiranja spambota. U većini slučajeva metoda je zajedno s nekoliko filtara na strani poslužitelja (kao što je htaccess iznad), kao i prilagođenu PHP funkciju koja povlači popis domena iz redovito ažuriranog popisa najčešćih spamera. Metoda omogućuje samo validne nazive računala umjesto filtriranja neželjenih domena.

November 29, 2017