Back to Question Center
0

Semalt: Kako vas cyber kriminalci mogu prevesti s online prijevarama?

1 answers:

Internet je otvorio neograničene mogućnosti svima. Jednostavno je. to jepovoljno. Lijepo je - certificado de seguridad privada cop. Možete shopirati, platiti račune, gledati filmove, dobiti vijesti, rezervirati, raditi u pokretu i još mnogo toga. Kao globalnistanovništvo otkriva nove načine korištenja interneta, cyber kriminalci su u vučenju, a ne gradili, traže prevaru, prijevaru i kradu. Tako,kako ostatiš siguran od prevaranti na mreži?

Pa, odgovor je jednostavan: upoznajte se s uobičajenim internetskim prijevarama koje je odredio Max Bell,Upravitelj uspjeha klijenta tvrtke Semalt i nećete postati žrtva.

Prijenos e-pošte za krađu identiteta

Ove godine (2017.) broj šaljenih e-poruka krađe identiteta bio je 155% više nego što je bioprošle godine. Varanje od krađe identiteta temelji se na komunikacijama putem mreže društvenih medija ili putem e-pošte. Ovdje počinitelj pokušauvjeriti vas u otkrivanje vašeg broja kreditne kartice, bankovnih podataka, prijave ili bilo kojih drugih osobnih podataka. Možda se promovira klikom naveza. To je način širenja krađe malwarea u vašem sustavu. S dobrim i ažuriranim protuvirusnim programom, trebali biste biti u mogućnostičuvaj ovo muljaža.

Nigerijski 419 prijevara

Ovaj muljaža obično uključuje e-mail, tekstualnu poruku, pismo iličak i poruka o društvenim medijima koju je poslao gospođa u nevolji. Tvrdila je da je ona bogata nasljednica, poslovna žena ili državni dužnosnikmolio vas da joj pomognete dohvatiti novac nakon čega ćete dobiti paušalnu svotu. Evo ulova: pomažete plaćati naknadu, a zauzvrat dobivateveliki udio.

Prijevara čestitki

U ovoj shemi dobivate "bezopasnu" čestitku od prijatelja. Međutim, alink koji, ako klikne, instalira zlonamjerni softver, umetne negdje u čestitku. Zlonamjerni softver može biti nešto od neugodnog programakoji pokreće skočne oglase ili neočekivane prozore u web pregledniku. U najgorem slučaju, to bi moglo biti otkupnopravno računalo - svatko je noćna mora.

Prijevara s kreditnim karticama

Kada se puta uznemiri, ljudi se pribjegavaju različitim taktikama kako bi dobili financijsku pomoć.Međutim, možete dobiti ponudu koja je previše dobra da bude istinita. Uzmite ovaj primjer: sjedite na stražnjem sjedalu taksi na putu kući, a vi stedobiti poruku da imate pre-odobren zajam s malo interesa..Ne pada za ovaj muljaža. Koristite zdrav razum.

Loto lutrija

Vjerojatno najstariji online muljaža. Dolazi putem e-pošte. Poruka je jednostavna:ste osvojili novčanu nagradu u lutrije ili dobrotvornim nagradama, ali za vas da zatražite svoj novac, morate platiti naknadu za obradu ili neštou toj liniji. Bili biste iznenađeni brojem pobjednika koji su osvojili bez sudjelovanja.

Hitman muljaža

Ovo je izravno iznude. Počinitelj prijeti da će vas ubiti ako ne plaćate.Rekli bi da su oni angažirani da vas ubiju na prvom mjestu, ali oni (hitnici) smatraju da govore da bi ih platili da vas napusteu miru. Ono što je zastrašujuće jest činjenica da oni mogu prepričati vaše životne aktivnosti.

Romantični muljaža

Ciljevi web stranice za pronalaženje partnera. Shema se može izvršiti mjesecima s preciznošću iprijevare. Potencijalni partner polako dobiva vaše povjerenje dajući vam darove. Tada jednoga dana tvrde da su u hitnim slučajevima. Često je rođakbilo bi bolesno ili je njihovo poslovanje zastojalo zbog nedostatka novca. Od vas se traži da pošaljete novac koji će biti vraćen.

Prijevara pri zapošljavanju

Ovdje ćete dobiti vijest da ste sletjeli unosnim poslom s naglim naknadama. Tamoje uhvatiti ipak. Da biste osigurali posao, morate platiti određenu naknadu.

Putovno muljaža

Pojavljuje se tijekom blagdana, primjerice ljeti ili tijekom Božića. Ovdje vam je obećano dobroputni paket po vrlo povoljnim cijenama. Kako biste izbjegli postati žrtva, provjerite pregled navedene web stranice. To bi moglo uštedjeti novac.

Ostale prevare

  • Lažna internetska stranica za kupovinu kopira globalne marke i predmete na bezazlenonline kupci koji žele kupiti nove stvari.
  • Lažni vijesti muljaža - samo-objašnjenje.
  • Lažni antivirusni program muljaža.
November 28, 2017