Back to Question Center
0

Semalt: Koje su gumbe za web-i dječje botove i kako ih blokirati?

1 answers:

Pri pregledu izvješća o prometu usluge Google Analytics, jedna od stvari koje treba napomenuti je izvor prividnog prometa. Ponekad neki izvori mogu generirati znatnu količinu prometa od drugih. Uzimajući bliže pogled, može se primijetiti da broj preporuka iz ove dvije stranice: darodar.com i gumbi-for-website.com - small company virtualization. Osim što se pojavljuju na GA izvješćima, postoji vjerojatnost da nikad prije niste čuli za ove web stranice i znate što znate zašto oni dovode toliko prometa.

Da bi se to saželo, dvije domene koriste taktiku poznatu kao preporuka spam. Max Bell, vodeći stručnjak iz Semalt , objašnjava da je ideja za spam koji upućuje na to da web lokacije dobivaju mnoge veze na jednu domenu s određene web lokacije koju žele promovirati. Kada tražilice pretražuju zapisnike, pronalaze te preporuke i uključuju ih u završna izvješća. Nedostatak toga je da nitko od prometa nije valjan i može promijeniti način na koji se odlučuje za web stranicu.

Budući da sve veze ukazuju na određeno mjesto, vlasnik može biti znatiželjan zašto se web lokacija odnosi na toliko prometa. Nakon što kliknu na URL u GA izvješćima, on preusmjerava na referentnu web stranicu, koja se prevodi kao novi posjet. Za web-lokaciju za slanje upita, pogodci koje dobiva od vlasnika koji ne sumnjaju su organski.

Srećom, na web stranici nema stvarne prijetnje. Kao što je ranije navedeno, ona onemogućuje sve prikupljene podatke koji se odnose na promet na web lokaciji, budući da zabrlja s brojem. Rezultat je iskrivljeno izvješće koje ne oslikava stvarnu sliku onoga što se događa s web stranicom. Tipično, stope napuštanja početne stranice iznose 100%, a vrijeme na licu mjesta je nula.

Bilo bi neophodno blokirati gumbe-za-website i darodar kako bi dobili realističniju sliku izvedbe stranice. Većina članaka povezanih s brisanjem problema opisuje upotrebu relativno nove značajke "Filtriranje botova" u Google Analyticsu. Pod postavkama pregleda Google je dodao jednostavan potvrdni okvir za koji korisnik može odlučiti provjeriti ili ostaviti neprovjeren. Iz iskustva s ovom opcijom zaključak ovog članka pretpostavlja da opcija filtriranja botova ne filtrira dva referentna spameri: darodar..com i gumbe-for-website.com.

Bolja metoda blokiranja gumba za web-lokaciju i darodara od ostvarivanja prometnog dijela neželjenog sadržaja jest upotreba prilagođenog filtra. Koristite sljedeći postupak:

1. Otvorite Google Analytics i kliknite karticu Administrator.

2. Opcija Prikaz koji se pojavljuje u desnom stupcu trebao bi predstaviti podizbornik u kojem se pojavljuje upit za "Stvaranje novog prikaza". Stručnjaci savjetuju stvaranje prilagođenog filtra pod pregledom kako bi na kraju procesa ostalo jedan nefiltrirani prikaz koji sadrži sve neobrađene podatke za usporedbu.

3. Dajte filtaru ime.

4. Na kartici Filtri odaberite opciju + Novi filtar.

5. Upotrijebite razlikovni naziv za novi filtar.

6. Vrsta filtra treba biti prilagođena.

7. Upotrijebite preporuku u polju Filtar u odjeljku Izuzmi i upišite naziv prvog preporuka (gumbi za web-lokaciju).

8. Spasiti.

9. Ponovite korak od 5 za darodar.com.

November 29, 2017