Back to Question Center
0

Semalt objašnjava razloge zašto Instagram treba biti dio svake marketinške strategije

1 answers:

Danas, sve tvrtke trebaju razmotriti mogućnosti koje društvene mrežepredstaviti. Društveni mediji povećali su količinu informacija i digitalni sadržaj. Na primjer, s ukupno 1.200 postova svakidrugi na Instagramu, ljudi dnevno prosječno naplaćuju 180 milijuna ažuriranja. Kao rezultat toga, prisutnost robne marke na Instagrama imapostati pravi nužnost. Stoga vlasnici tvrtki moraju razviti jasnu strategiju koja će tvrtki pomoći u iskorištavanjusvoju društvenu medijsku prisutnost u jednoj od najutjecajnijih društvenih mreža.

Alexander Peresunko, menadžer uspjeha klijenta tvrtke Semalt Digital Services, objašnjava razloge zbog kojih je prisutnost Instagrama ključna za marke.

Važnost instagrama za marke

Većina tvrtki cilja tisućljeće u dobi od 18 do 24 godine čim oni predstavljajugodišnji prihod iznosi od $ 50,000 do $ 74,000. Za ovu publiku Instagram je željena web stranica društvenih medija. Na primjer,kroz druge društvene medijske kanale ova grupa troši mnogo manje - od 25.000 do 49.000 dolara godišnje.

Instagram se nalazi u kategoriji deset najboljih platformi za otkrivanjeproizvodi. 45,6% korisnika pokazalo je da će se vjerojatno sjetiti značajki proizvoda ako je to vidio na Instagramunego u tradicionalnim medijima.

Istraživanje o uzorcima kupnje pokazuje da su marke koje su povećavale svoju markuprisutnost na Instagramu povećala je broj kupnje u posljednjih šest mjeseci..Instagram platforma pomaže u postizanju osnovne publike,podići svijest i izgraditi lojalnost.

Angažman na Instagramu

Instagram uspijeva kao uspješna mreža jer nadahnjuje sadržaj. Tamo supreko 300 milijuna korisnika diljem svijeta koji troše najmanje 257 minuta mjesečno na platformi. Instagramov uspjeh je uzrokovannjihov fokus na korisničko iskustvo i kvalitetu vizualnog sadržaja. Ovi čimbenici su ih širili na globalnoj razini. Instagram je uspiopokrenuti prošle godine ukupno 150 plaćenih oglasnih kampanja i rezervirali ciljane prihode od milijardu dolara za tekuću godinu. Na privremeno tržišteuzima slike vrlo ozbiljne u poslovanju tako da bi bilo koje tvrtke žele uspjeti.

Uočavanje problema

Sljedbenici su privučeni sadržajem, a nedostatak će dovesti doposljedica doživljavanja nikakvog utjecaja, postizanja osrednjeg ugleda ili nerazumijevanja marke. Neki od načina koji pomažu postićiosvojivši sadržaj na Instagrama su:

  • Izradite lijepe slike. Precizniji i originalniji sadržaj je,više će sljedbenici imati
  • Izradite jedinstvenu točku gledanja (POV). Usvojite bilo koji vizualni kut koji jemami korisnicima u marketinškoj kampanji marke
  • Uspostaviti vizualni identitet. Koristeći ploču raspoloženja, traži brandpredstaviti se protiv određenog raspoloženja i tonusa. Mood ploče stvaraju željeni izgled marke

Instagram i budućnost

Razlog zašto ljudska bića vole slike jest da oni izazivaju emocije i osjećaje.Mozak obrađuje većinu informacija u vizualnom obliku. Sadržaj koji se sastoji od najzastupljenijih slika povećava njihov sadržajpotencijal za gledanje za 94 posto dok uspijevaju pričati priče i izraziti sirovu emociju. Ljudska bića stvaraju dublje vezes onim što mogu vidjeti, a ne onim što čitaju. Budućnost društva je u vizualnim i nastavit će eliminirati medijeoslanjajući se na masovne tekstove za komunikaciju. Stoga bi tvrtke trebale ovo vrijeme potvrditi svoj brand upotrebom najpopularnijihmreža, Instagram Source .

November 27, 2017