Back to Question Center
0

Semalt objašnjava zašto bi trebao blokirati botove i web pretraživače web stranica

1 answers:

Sigurno je reći da puno prikaza koje dolaze na vašu web-lokaciju proizlaze iz izvora koji nisu ljudski i neistiniti, a to nije u redu jer se morate riješiti ako želite da vaša web stranica raste za doživotno. Ako smatrate da je promet bot dobar i pouzdan, napravite veliku pogrešku jer može Googleu onemogućiti vaš AdSense račun. Najčešće, roboti su vidljivi kao ljudski promet u Google Analyticsu, ali nije to bio slučaj prije nekoliko mjeseci. Ovih dana više od sedamdeset posto prometa koje generiraju male web stranice je od robota i lažnih izvora. Max Bell stručnjak za Semalt upozorava vas da roboti uvijek pokušavaju doći na vašu stranicu na mnogo načina, a možda vam nije moguće da ih se riješite - logiciel gratuit payeer.

Dobri botovi

Znatan broj botova koji posjete vašu web stranicu nisu ništa drugo nego lažni i beskorisni; čak i oni su korisni za vaše web stranice ako dolaze u malom iznosu. Na primjer, neki od dobrih robota koriste Google da bi otkrili novi sadržaj na mreži. Gotovo sve tražilice koriste dobar robota za prepoznavanje kvalitete članaka. Način na koji određuju kvalitetu je promijenjen, a sada se pribjegavaju upotrebi masivnih softverskih usluga..Zmije slijede linkove, skok iz jedne stranice na drugu i indeksiraju nove i promijenjene sadržaje. Google botovi su složeni, s dubokim skupovima pravila koja mogu upravljati njihovim ponašanjem. Na primjer, naredba NoFollow na vezama čini ih manje učinkovita i nevidljiva Google robotima.

Bad Bots

Loši robota su oni koji uništavaju vaše stranice i ne mogu davati nikakvu korist. Oni su namjerno pretraženi i automatski se indeksiraju. Vaš se sadržaj prikazuje ljudima i robota, ignorirajući kvalitetu i autentičnost. Loši roboti ignoriraju direktive robota i ne upotrebljavaju IP blokove kako bi održali kvalitetu vaših web stranica. Jedan od najvećih problema s ovim botovima jest taj da je sadržaj teško indeksirati i ostaje skriven od javnosti dok ostaje otvoren hakerima koji mogu pristupiti vašim datotekama kako bi vaš sustav ugrožen. Postoje i spam robota koji mogu oštetiti ukupnu izvedbu vaše web-lokacije. Ispunjavaju vašu web-lokaciju s unaprijed definiranim porukama, čime se affiliate marketingu osjeća loše.

Trebate li blokirati botove?

Ako stalno dobivate preglede od dobrih robota, možda vam neće biti potrebne za blokiranje. Ali ako dobijete stavke iz loših botova, razmislite o tome da ih blokirate. Trebali biste blokirati Googlebot, koji je tamo da ukloni vašu web stranicu iz rezultata tražilice. S druge strane, definitivno morate blokirati neželjene efekte. Ako ste svjesni zaštite vaše web stranice od DDOSinga, potrebno je blokirati IP adrese robota i spameri. Uvijek imajte na umu da loši robota nikada ne bi brinuli o vašim datotekama robota.txt, što je vrlo nesretno jer je zaštita ove datoteke obavezna za rast vaše web stranice i ukupnu izvedbu.

November 29, 2017