Back to Question Center
0

Semalt predstavlja glavne vrste filtara Google Analyticsa

1 answers:

Filtri Google Analyticsa izvrstan su način izmjene i promjene podataka u svim prikazima stranice vaše web stranice. Može se upotrijebiti za uključivanje i isključivanje informacija i stvaranje stvarnih promjena načina na koji će podaci izgledati u izvješćima usluge Google Analytics. Štoviše, filteri nam pomažu transformirati informacije tako da se njezin sirovi oblik promijeni u usklađeni oblik i dolazi do očekivanja korisnika. Kao rezultat toga, imate dosta šansi za povećanje svoje tvrtke na internetu, a Google Analytics može primijeniti filtre iz prikaza jedne stranice u drugu tako da se stopa napuštanja početne stranice vašeg web mjesta u velikoj mjeri smanji. Nakon potpunog obrade podataka, možete vidjeti konačne rezultate u izvješćima korisničkog sučelja vašeg Google Analytics računa.

Ivan Konovalov Upravitelj uspjeha korisnika Semalt u nastavku opisuje glavne vrste filtara Google Analyticsa:

Spambot filtar

Prva kategorija je spambotski filtar - care long product term. To je najnevjerojatnija i nevjerojatna vrsta, a lako je provjeriti na stranici Postavke prikaza. Zbog toga biste trebali posjetiti odjeljak administratora i potražite opciju filtra za filtriranje oglasa. Kliknite tu opciju i izradite filtre za sve sumnjive IP adrese. Provjerite jeste li dobili osloboditi od pauka i robota koristeći ovu opciju i potvrditi okvir Aktiviraj prije zatvaranja prozora. Spambot filtri pomoći će vam da se riješite robota i pauka i osigurate kvalitetu vašeg prometa web stranica .

Isključite unutarnje IP adrese

Druga je mogućnost da biste trebali isključiti unutarnje IP adrese i sve one IP adrese koje izgledaju sumnjivo za vas, što se može učiniti s vašeg Google Analytics računa. Ovdje ćete vidjeti opciju Create Filter (Kreiraj filtar) koju morate kliknuti da biste stvorili nove filtre za svoju web-lokaciju.

Najprije morate odlučiti hoćete li izgraditi nove filtre ili želite primijeniti prethodne filtre na svoju web-lokaciju. Nakon što ste to odlučili, sljedeća opcija je da imate dovoljan broj filtara i primijenite ih na što više stranica. Nakon što stvorite filtre, kliknite opciju Odabir i sad je vrijeme da ih primijenite na svoju web-lokaciju. U međuvremenu, važno je znati razliku između unaprijed definiranih filtara i prilagođenih filtara. Radi vaše jednostavnosti, želimo reći da su unaprijed postavljeni filtri određene vrste predložaka koje možete automatski izrađivati ​​filtrima. S druge strane, prilagođeni filtri omogućuju prilagodbu i promjenu postavki filtara prije nego što se aktiviraju.

Svrha svakog URL-a za mala slova

To je važan korak i ne smije se zanemariti po svaku cijenu. Trebali biste prisiliti URL-ove iz velikih slova na mala slova i prilagoditi njihove postavke prema pravilima i propisima usluge Google Analytics. Ako imate dosta stranica s različitim URL-ovima, morate ih pretvoriti u donje polje što je prije moguće. Nemojte im dopustiti da se pojave u tražilici sve dok ih ne dobijete ili ih nemate.

Konačne misli

Nakon što podesite gore navedene postavke i primijenite filtre u skladu s tim, kvaliteta vašeg prometa na web stranici će se početi poboljšavati. Filtri trebaju biti implementirani na web mjestu samo ako su pogođeni sumnjivim ili anonimnim IP adresama. U suprotnom, ne morate aktivirati ove filtre.

November 29, 2017