Back to Question Center
0

Trikovi o tome kako blokirati neželjeni sadržaj s vašeg Google Analyticsa - Semalt savjet

1 answers:

Već nekoliko godina, spam preporuke web stranice su značajan problem. Neprihvatljivi izvori preporuke mogu vam omogućiti da mislite da je došlo toliko mnogo posjeta na vašem računu usluge Google Analytics zbog širine prometa preporuka i precijenjenih izvješća.

Preporuke kao što su dječari, gumbi za web stranicu i jednostavni gumbi za dijeljenje među alatima za optimizaciju tražilice ugrožavaju funkcioniranje web stranica za e-trgovinu. Google Analytics jedan je od bitnih alata koji pomažu tvrtkama i vlasnicima tvrtki za e-trgovinu analizirati i pratiti put koji slijede njihovi posjetitelji - web hosting.

Evo nekoliko trikova koje je opisao Max Bell, menadžer uspjeha korisnika Semalt , koji će vam pomoći da blokirate preporuku od utjecaja na izvedbu vaše web stranice.

Korištenje .htaccess datoteke

Blokiranje prometa preporuke za neželjenu poštu učinkovito se rješava pomoću .htaccess. Konfiguracijska datoteka koristi se za pokretanje vašeg poslužitelja. Metoda sprječava preopterećenje web-lokacije i blokira domene upozoravajućih upozorenja na vašoj web-lokaciji. Blokiranje preporuke neželjene pošte putem .htaccess je tako učinkovit jer se datoteka može uputiti da blokira neželjene posjete prema domenama ili IP adresi.

Dobar broj marketinških stručnjaka i vlasnika web stranica preferira korištenje .htaccessa kako bi blokirao preporuku od utjecaja na performanse svojih online poslovanja. Ovaj pristup hiperteksta ne samo da blokira uklanjanje spama za preporuku i spiders web stranica iz vaše GA, već također sprječava zlonamjernu domenu sa svojih poslužitelja.

Uvođenje pravog tipa naredbe pri isključivanju i blokiranju spamova za preporuku zagovara se kako bi se izbjeglo gubljenje potrebnih informacija o vašoj web stranici. Jeste li znali da dvostruki razmak znakova prilikom izvršavanja naredbenog retka može padati B2B poslovanje Prije nego što blokirate upućivanje neželjene pošte pomoću naredbenog retka, razmislite o konzultaciji s programerom web mjesta ili preuzmite WordPress plugin.

Nastala su neka pitanja koja traže pojašnjenje o razlici između robota i .htaccess datoteke. Prema web dizajnera , robotska datoteka radi na pomaganju tražilicama i web paukima da privuku promet na web stranicu, dok .htaccess pomaže on-line trgovcima da postavljaju naredbe za blokiranje blokiranja preporuke, niz IP adresa i lažni promet.

Uzimanje GA filtara na spam upućivanje

Što se tiče blokiranja preporuke neželjenog sadržaja na Google Analytics računu, preporučuju se filtri usluge Google Analytics. GA filtri omogućuju online trgovcima i web programerima da analiziraju podatke i izvješća u Google Analyticsu. Kao marketer možete upotrebljavati GA kako biste izuzeli interni promet generiran sa svog radnog mjesta, blokirali preporuku za preporuku i onemogućili brojne IP adrese i zlonamjerne domene s vaše web stranice.

Pomoću filtara Google Analyticsa možete isključiti zlonamjerne domene i darodar s vaše web-lokacije. Evo nekoliko trikova za to.

  • Započnite GA račun i prijavite se.
  • Kliknite ikonu administratorske postavke i odaberite "Svi filtri".
  • Stvorite novi filtar i generirate novo ime koje možete lako zapamtiti.
  • Kliknite ikonu "Vrste filtra" i odaberite tip "Predefinirani filtar".
  • Kliknite u prozoru i dodirnite ikonu "Izuzmi", "IP adrese" i "jednake" u okvirima koji se nalaze na vašem Google Analytics računu.
  • Ispunite IP adrese koje želite isključiti i kliknite "Spremi".

Kada isključite IP adrese i upućivanje neželjene pošte s Google Analytics računa, preporučljivo je napomenuti da filtri ne rade na prošlim izvješćima. Da biste postigli održive i učinkovite rezultate, razmislite o blokiranju neželjenih domena pomoću Google Analytics i .htaccess datoteke. Nemojte čekati da neželjene domene preopterećuju vaš poslužitelj. Instalirajte Google Analytics na svoju web lokaciju i blokirajte preporuku neželjene pošte, webperside, promet bot i unutarnji promet.

November 29, 2017