Back to Question Center
0

Vlast ili važnost: Semalt objašnjava što odabrati

1 answers:

Da biste postigli vrhunski poredak u Googleu, važno je razumjeti koje kriterije Google primjenjuje na rangiranje informacija. Algoritam za organiziranje i rangiranje online informacija je komplicirano za razumijevanje. Uključuje tisuće varijabli koje određuju njegov položaj u rezultatima pretraživanja. Međutim,varijable za optimizaciju tražilice (SEO) mogu se lako razumjeti razjašnjavanjem dva čimbenika: autoritet i relevantnost.

Andrew Dyhan, menadžer uspjeha klijenta tvrtke Semalt objašnjava prednosti i nedostatke odabira autoriteta i relevantnosti kao primarnih aspekata na koje se treba usredotočiti.

Važnost pretraživanja

Relevantnost određuje je li stranica prikladna za a određeni upit. Tijekom početnih faza razvoja SEO, relevantnost pretraživanja bila je ograničena na ključne riječi koje su korištene u programu upit. Te su ključne riječi uspoređene s ključnim riječima koje su ilustrirane na indeksiranoj stranici. Algoritam se mijenja, uvodeći učinkovite SEO strategije, koje mogu analizirati namjeru pretraživača. Dobiveni rezultati su prikladni jer odgovaraju potrebama i interesa korisnika.

Ključne riječi još uvijek su važan aspekt SEO strategije. Međutim, relevantnost raste u značenju u procesu pretraživanja. Relevantnost je usko povezana i s drugim procesima, na primjer,identificiranje tržišta niša, odabir odgovarajućih tema za digitalni marketing i, naravno, pretraživanje ključnih riječi.

Tijelo za pretraživanje

Vlast upućuje na razinu vrijednosti i povjerenje webu stranica pokazuje. Tijelo ima dvije klasifikacije. Prva klasifikacija je autoritet domene koji predstavlja cjelinu web stranica. Druga klasifikacija je autoritet stranice koji označava razinu reputacije određene stranice. Prije, Googleanalizirali su bodove autoriteta koristeći PageRank skali koji ima vrijednosti od 0 do 10. Ocjena PageRank je trenutno nevažnojer Google više ne ažurira vrijednosti..

Autoritet domene je preferirana strategija evaluacije. Autoritet domene izračunava izvedbu tvrtke u tražilicama, u usporedbi s izvedbom usluge natjecatelja. Rezultat pretraživanja izračunava se na temelju kvalitete količine ulaznih veza. Autoritet domene je učinkovitijiod kriterija PageRank jer generira rezultate od 0 do 100.

Google autoritet pregleda oslanja se na nekoliko čimbenika. Googledaje više bodova autoriteta ako web stranica funkcionira učinkovito na računalnim i mobilnim uređajima. Google poboljšava autoritetmjesta ako su njegove ulazne veze visoke količine i kvalitete. Tehnička izvedba, žalba i struktura stranice su također kritična u povećanju ovlasti.

Razmatranje natjecanja

U nekim SEO slučajevima autoritet nije važan. Primjer je kada pomoću ključne riječi niša koju drugi web-lokacije ne upotrebljavaju. Međutim, tvrtka bi trebala imati visoku razinu ovlasti prilikom korištenja ključnih riječi koji su visoko iskorišteni od strane konkurenata u tražilicama.

Vlast bez važnosti

Nije lako pristupiti stranici s autoritetom, ali bez relevantnosti.To je zato što se web lokacija ne usredotočuje na određenu temu ili polje. Nedostatak niša ključnih riječi čini izazov zakorisnike da pronađu web mjesto u Google pretraživanju.

Vrijednost publike

Postoje određene web stranice izdavača koje imaju visoku razinu ugled. Značajan ugled poboljšava rang pretraživanja na ovim stranicama, na primjer, Forbes.com, TechCrunch iHuffingtonPost.com. Ove web stranice imaju visoku vidljivost, iako objavljuju informacije o različitim temama. Izdavačirazvili su djelotvoran online brand koji ima značajnu ovlast. Mala važnost čini ove renomirane web stranice rang na vrhu Google rezultata pretraživanja.

Zaključak

Relevantnost i ovlasti trebaju se koristiti zajedno kako bi se osiguralo učinkovitu kampanju SEO. Međutim, u početnim fazama SEO procesa, važno je staviti veći naglasak na relevantnost. Ovajjer autoritet postaje važan ako korisnici web mjesta mogu staviti svoj sadržaj na web stranicu Source .

November 27, 2017