Back to Question Center
0

Vodič za filtriranje profila za Google Analytics

1 answers:

Analiza web analitike pomoću segmenata najbolji je način da ga razumijete. Google Analytics nudi prilagođene varijable, filtre profila i napredne segmente među najsnažnijim načinima segmentiranja podataka. U sljedećem članku, Oliver King, Semalt menadžer za uspjeh korisnika, raspravljao je o profilnim filtrima.

Filteri profila

To je dugoročna strategija segmentacije, a ne može se promijeniti ili izbrisati. Stručnjaci savjetuju korisnicima da imaju neobrađen profil podataka, koji mogu koristiti za sigurnosno kopiranje ako se stvari pogrešno odlaze u proces. Povijest promjena usluge Google Analytics pomaže u praćenju promjena u filtrima profila - attrezzi ginnici per parchi. Filtri profila sada se primjenjuju na izvješća u stvarnom vremenu, što je potrebno za testiranje novih filtara. Pogledajte rezultate novog profila i ispravite pogreške u stvarnom vremenu.

Deset korisnih filtara profila za Google Analytics

1. Uključi IP adresu

To je jedan od najboljih načina testiranja postignuća cilja. Ako netko radi za veliku tvrtku, postoji šansa da bi mogli biti i drugi ljudi na istoj adresi. Na kartici Google Analytics filtri izradite novu, dajte mu ime i označite okvir s unaprijed definiranim filtrom. Odaberite uključiti promet isključivo od sljedećih IP adresa koje odgovaraju kriterijima vaše trenutačne IP adrese.

2. Isključi IP adresu

Također je važno postaviti profile koji isključuju unutarnji promet generiran od strane tvrtke i poznatih trećih osoba. Razlog tome jest da posjetitelji imaju abnormalne poglede i ponašanje stranica koji se razlikuju od onog "tipičnog" posjetitelja za koji vlasnici web mjesta optimiziraju svoje web mjesto. Pod informacijama o filtru odaberite prilagođeni filtar i potvrdite okvir Izuzimanje. Polje filtra treba pročitati IP adresu, a zatim nastaviti umetati uzorak filtra. Nema osjetljivosti za ovaj filtar. Pomoću alata IP adresa možete filtrirati niz adresa.

3. Uključi / isključi određenu kampanju

Ako koristite veliku CPK kampanju i ne želite da jedna od agencija s kojima radite da biste imali pristup tim informacijama, filtar može pomoći izuzeti CPC podatke iz profila..Pod istim informacijama o filtru, dati filtru novi naziv kao što je "izuzmite posjetitelje CPC-a" i dodijelite mu oznaku prilagođenog filtra. Označite okvir Isključi i odaberite "Medij kampanje" u polju filtra. Uzorak filtra je CPC, a ne razlikuje velika i mala slova.

4. Mala slova na atributima kampanje

Što je veća tvrtka, to je veći broj procesa označavanja kampanje. Prije svega, važno je da se pridržavate strogih smjernica o načinu na koji treba imenovati kampanju. Da biste riješili taj problem, dodajte pet manjih filtara na parametre kampanje UTM. To uključuje medij kampanje, izvor, sadržaj, pojam i naziv. Odaberite novi naziv kao što je "Mala slova na atributima kampanje". Pod poljem prilagođenog filtra odaberite "donja poteškoća" i unesite "Medij kampanje" kao polje filtra. Pomaže u čišćenju podataka radi jednostavnije analize u Google Analyticsu jer standardizira sve medijske registracije.

5. Mala slova na zahtjev URI

URL-ovi mogu potrajati i mala i velika slova, što dovodi do toga da web poslužitelj ne provodi preusmjeravanje. Dvije slične stranice, s različitim karakteriziranjem, mogu zabilježiti kao dva odvojena prikaza unatoč tome što vode natrag na isti sadržaj kao što je / about-Us / and / about-us /. Da biste ispravili taj problem, izradite novi filtar i navedite naziv "URI u zahtjevu za minijaturu". To je prilagođeni filtar s kontroliranim malim okvirom. Polje filtra treba pročitati "Request URI."

6. Priloži naziv računala na Zahtjev URI

Ako se Google pokrene na multidomain implementaciji i svi podaci za te dvije domene skupljaju u jednom profilu, razlikovanje između dva imena možda neće biti tako jednostavno. Dodavanje sekundarne dimenzije ili naziva glavnog računala trebalo bi riješiti problem. Dajte filtar ime kao što je "Priloži naziv hosta na Zahtjev URI" i napravite ga prilagođenom. Označite potvrdni okvir "Napredno". Polje A za ekstrakt A treba biti naziv hosta, a polje B za ekstrakt B bi trebalo biti "Zahtjev za URI". Izlaz na "- Izgraditelj bi također trebao biti" Request URI ". Sva polja su potrebna osim polja B, a ne bi trebala biti velika i mala slova

7. Uključi određene regije

Postoje slučajevi kada netko vodi međunarodno privlačan web stranicu i možda treba filtrirati određene regije. Koristite sljedeći filter: Izradite novi prilagođeni filtar i nazovite ga, recite "Uključi Ne | Be | Ger" i odaberite uključiti..Filtar polje bi trebao biti "zemlja" i filtarski uzorak "Nizozemska" Belgija "Njemačka" i ne smije biti velika i mala slova

8. Uključi samo mobilne posjetitelje

Tvrtke bi to trebale koristiti ako žele bliže razgledati izvedbu mobilnog segmenta posjetitelja. Predloženi naziv filtra je "Uključi na mobilne uređaje" i trebao bi biti prilagođeni filtar. Označite okvir za uključivanje i odaberite "Mobilni uređaj"? u polju filtra. Odaberite "Da" u uzorku filtra i "ne" na osjetljivosti kućišta.

9. Uključi samo promet na određenu poddirektoriju

Ako web stranica tvrtke sadrži dio bloga i ima pisane sadržaje koji dodaju postove na njega, postoji nekoliko razloga zašto bi ograničili pristup njihovom imeniku bilo bi prikladno. Da biste to riješili, izradite unaprijed definirani filtar s nazivom "Uključi blog prometa". Uključite samo promet poddirektorijima koji počinju s "/ blog / kao poddirektorij. Ne smije biti velika i mala slova."

10. Uključi samo promet na određenu poddirektoriju

Pomaže spriječiti druge ljude da uzimaju broj profila za Google Analytics i stavljaju ga u druge domene. Također filtrira domene za postavljanje ili testiranje s profiliranim GA profilnim brojem. Dodijelite novi prilagođeni filtar "Uključi primjer domene" i odaberite uključi. Trebalo bi imati polje za filtriranje "Hostname" i "exampledomain \ .com" kao uzorak filtra. Nije slučajno.

11. Bonus: isključi sve parametre upita

Također bi bilo važno filtrirati parametre tehničkog upita ako im trenutna web stranica ima puno njih. Smanjuje broj stranica koji se prikazuju u GA, čime se daje više značenja. Upotrijebite "Izuzimanje svih parametara upita" kao naziv za prilagođeni filtar. Označite potvrdni okvir "Napredno". Polje A za ekstrakt A bi trebao biti zahtjev za URI i ostaviti polje B za ekstrakt B prazno. Izlaz na "- Izgraditelj bi također trebao biti" Request URI ". Sva polja su potrebna osim polja B, a ne bi trebala biti velika i mala slova

Dodjela redoslijeda filtra

Implementacija Google Analytics filtara na način na koji ih je korisnik dodao. Moguće ih je mijenjati u postavkama profila na nadzornoj ploči administratora

November 29, 2017