Back to Question Center
0

Zaustavi spam robota s bezvrijednim

1 answers:

Važno je blokirati loš promet koji sprječava pristup svojoj web lokaciji i prikazivanje lažnih prikaza u Google Analyticsu. Prije svega, trebali biste shvatiti je li vaš promet dolazio od Googlea ili robota. Ako vidite neočekivani porast prometa, postoje šanse da nije legitimna jer niste pravilno izvršili SEO. U usluzi Google Analytics trebali biste posjetiti odjeljak Izvori prometa i provjeriti kvalitetu prometa kao i IP adrese - картинка груши. Web pretraživači, roboti ili auto-osvježivači: sve im možete imenovati, ali ne zanemaruje činjenicu da softver koristi World Wide Web kao pravi ljudi. Nažalost, oni ne daju prednost vašim web-lokacijama i samo se pretvaraju da se ponašaju kao ljudi, dajući vam puno pogleda. S druge strane, možda neće biti moguće da netko dovede puno prometa na web stranicu zbog visoke konkurencije. Možete završiti svoje napore tako što ćete imati botove koji mogu de-indeksirati vašu web lokaciju u rezultatima tražilice . Google traži samo veze i stranice koje pružaju korisnicima stvarne i autentične informacije. Ako imate puno spambota koji izgledaju kao pravi ljudi, morate tražiti rješenja na forumima gdje se često raspravljaju o aktivnostima vezanim uz sprječavanje neželjene pošte. A ako ste umorni od nevidljivih robota, robota i zlonamjerni softver dizajnirani su tako da omogućuju prikaze stranica, lažne učitavanja i možda klikove povezanosti s afilijacijskim vezama, ne ostavljajući vam stvarne potencijalne klijente.

Srećom, moguće je riješiti se botova i neželjenih poruka, imajući na umu nekoliko važnih stvari. U tom smislu, Max Bell, Semalt menadžer za uspjeh korisnika, nudi vam sljedeće savjete:

Problem s robotima

Možete razumjeti pravi problem robota samo ako se uzme u obzir neki od primjera..Prvi je primjer da, ako imate Google robota, obično su dizajnirani kako bi vam pružili prikaze stranica sličnih ljudima. Možda također pati od botova koji su osmišljeni da vas prisili da osvježite svoje web stranice. Oba posjeta posjećuju vaše web stranice, povećavajući učestalost prometa i analitike. Imaju veliku stopu napuštanja početne stranice i troše malo vremena na web stranicama. Jedina razlika između ova dva robota je da Googleovi roboti čine nešto korisno, a podaci se hrane natrag kako bi indeksirali vaše web stranice, a roboti za osvježavanje uvelike povećavaju vašu statistiku prometa, stavljajući vaše affiliate programe u opasnost. Stoga je vrlo važno identificirati botove i spriječiti ih što je ranije moguće. Ne morate mnogo učiniti jer Google pruža mnoge programe i alate kako bi vaš rad olakšao. Spameri mogu neko vrijeme blokirati svoje robote, ali blokiranje na vašoj strani treba biti trajno za bolje rezultate.

Blokiranje neželjenog prometa bot

Možete blokirati neželjeni promet botova s ​​.htaccess datotekama. Ako blokirate botove u tim datotekama, moći ćete poboljšati ukupnu izvedbu vaše web stranice. Pomoću ove metode možete blokirati samo botove koji se mogu identificirati i poznati su kao spameri. Ako se botovi identificiraju kao legitimni korisnici, bolje je blokirati njihove IP adrese što je ranije moguće. Ne možete blokirati sve botove dok ne odredite njihove IP adrese i prilagodite postavke u svom web hostu.

Druga metoda blokira robote pomoću vaših .htaccess datoteka. Također je važno da blokirate što je više moguće IP adresa, ili zamijenite nesigurne IP adrese s onima sigurnima. Ako ste korisnik programa WordPress, morate se nositi s lošim bot prometom, jer to je platforma na kojoj hakeri napadaju datoteke u velikom broju. Možete urediti svoju .htaccess datoteku i umetnuti različite kodove kako biste bili sigurni na internetu.

November 29, 2017